Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Παράταση για πληρωμή έως την Παρασκευή

Στο... και πέντε δόθηκε ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και έτσι όσοι οι πολίτες δεν τα κατάφεραν, θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν την πληρωμή τους.Συγκεκριμένα, παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση:«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.»Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».Περιορισμένες συναλλαγές, θα διεκπεραιώνουν οι εφορίες την Πέμπτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που θα ορισθούν ειδικώς για αυτές τις εργασίες. Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις εφορίες για έκδοση φορολογικής ενημερότητας, για κατάθεση δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτου και κληρονομιάς, καθώς και για παραλαβή πινακίδων με ταυτόχρονη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, η οποία έχει ως εξής:

1. Με το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, αντίστοιχα, και ότι οι υπάλληλοι αυτών, κατά τις ως άνω ημέρες, θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
2. Επειδή, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η συναλλαγή με τους πολίτες δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως είναι:
- η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
- η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
- η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
- η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.
θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., στις οποίες αποστέλλεται το παρόν, τρεις έως πέντε υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
3. Επισημαίνεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, πρέπει να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία των κτιρίων στέγασης των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους, η οποία θα γίνεται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.
4. Κατά τα λοιπά, ισχύει το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Κίνηση ΜΑΤ", Ετοιμάζεται σε σχόλιο μας που ενόχλησε !!!


Ενόχλησε σχόλιο των συντακτών του PrevezaBest που κάναμε και αφορούσε τις ανακοινώσεις των υποψηφίων, που μεταξύ άλλων αναφέραμε "Άλλωστε γιορτές είναι και φοβούνται μην χαθεί η ανακοίνωση τους περί υποψηφιότητας μέσα στις γιορτινές ημέρες τις οποίες διανύουμε !!!"

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άτακτη υποχώρηση του Νίκου Ανατολιωτάκη ; ; ;


Φήμες ήθελαν τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ.Ανατολιωτάκη να έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον του για υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με το τηλέφωνο στο χέρι οι "γαλάζιοι σωτήρες" για το πολυπόθητο χρίσμα !!!


Με το τηλέφωνο ανά χείρας βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες, οι γαλάζιοι υποψήφιοι για την διεκδίκηση της δημαρχίας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Στα 217 και πλέον εκατομμύρια ευρώ η απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου



Με την αίτηση πληρωμής, που υποβλήθηκε από την Ε.Δ.Α., οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ Ηπείρου, μέχρι σήμερα ανήλθαν στα 217,3 εκ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 74%. Αν στο ποσό αυτό προστεθεί η  μεταφορά των έργων που έγινε  από το πρόγραμμα της Ηπείρου ύψους 9 εκ. ευρώ, για την επίτευξη του εθνικού στόχου,  το ποσοστό ουσιαστικά της απορρόφησης ανήλθε στο 77%.

Τονωτική ένεση 4.500.000,00 € από το Δήμο Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων μέσα στο 2013 κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η εξόφληση των προμηθευτών του Δήμου να γίνεται άμεσα μετά την έκδοση των σχετικών τιμολογίων.

Η Π.Σ.Ε. τα "έψαλε" στον Θεσπρωτό Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλε τα πρωτοχρονιατικά κάλαντα στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, χτες Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το ΝΑΡ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές !!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ποιος θα κληθεί να πληρώσει το τεταμένο κλίμα του Σαββάτου ; ; ;


Ως γνωστόν το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής όπως σας παρουσιάσαμε και μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. Από την άλλη λίγο πριν και κατά την διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής λίγα μέτρα πιο κάτω, πραγματοποιούνταν πορεία διαμαρτυρίας κατά αυτού του γεγονότος, όπως σας παρουσιάσαμε και μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Πρωτοβουλία για μια ριζοσπαστική παρέμβαση στο Δήμο Πάργας


Η χώρα ο δήμος και οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους

Η τοξικολογική εξέταση θα δείξει τα αίτια θανάτου της 17χρονης από τα Γιάννενα!

Η τοξικολογική εξέταση που έχει παραγγελθεί από την ΕΛ.ΑΣ θα δείξει αν η νεαρή από τα Γιάννενα άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας ναρκωτικών ή από άλλα αίτια.Σε λίγες ώρες πάντως θα δοθεί στη δημοσιότητα και το πόρισμα του ιατροδικαστή.Να σημειωθεί πως η 17χρονη βρισκόταν στο σπίτι με τον 33χρονο ιδιοκτήτη και έναν 37χρονο φίλο του, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στο ίδιο διαμέρισμα εντοπίστηκαν και δύο σύριγγες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για θέμα ναρκωτικών.

Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ΟΠΑΑΧ, ΧΥΤΑ, Απορροφήσεις ΕΣΠΑ, Νέες Φυλακές, Αιθαλομίχλη


Για  τρέχοντα ζητήματα ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής:

Ο Σύλλογος «ΑΜΙΣΣΟΣ» έψαλε τα κάλαντα στον Δήμαρχο Πρέβεζας


Tην επίσκεψη της Χορωδίας του Συλλόγου  Ποντίων «ΑΜΙΣΣΟΣ» δέχτηκε   ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τι θα γίνει με τον Νίτσα ; θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ή όχι ; ; ;


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τις υποψηφιότητες για την δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014 Κυριακή 16/2/2014


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Συνελήφθη 41χρονος Αρχαιοκάπηλος στο Πέτα Άρτας


Συνελήφθη χθες (29-12-2013) το απόγευμα στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα της πόλης


Χτες το απόγευμα στην Πρέβεζα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα και να τραυματιστεί ελαφρά ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό, για να παράσχει βοήθεια στην υπερήλικη μητέρα του, η οποία διέμενε στο διαμέρισμα.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ...και ο κλήρος έπεσε στον Σμάϊλυ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ώρα 21.00
στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας
καλωσορίζει το 2014
με ένα αριστουργηματικό θρίλερ
...και ο κλήρος έπεσε στον Σμάϊλυ
(tinker tailor soldier spy)

ΠΡΕΒΕΖΑ: Την κοίταξε στα μάτια !!!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην παιδική ομάδα της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ και την Εθνική Παίδων.

Δελτίο τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 28/12


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2013 από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου - Βίντεο

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρωινή αναστάτωση για τους καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου


Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα Κυριακή το πρωί στους καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου, όταν από καταγγελία που δέχτηκε το Α.Τ. Πρέβεζας, επισκέφτηκε τα καταστήματα ζητώντας, όπως μας πληροφόρησαν οι καταστηματάρχες, να δουν τις αποδείξεις των καταστημάτων τους.

Πυροσβέστης έσωσε από πνιγμό 60χρονη στην λίμνη των Ιωαννίνων!!!

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε 60χρονη συμπολίτισσα μας όταν σήμερα το πρωί, στην έκκληση περαστικών στην περιοχή της Γαριβάλδη για βοήθεια, κατέφθασαν σε χρόνο μηδέν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και βουτώντας ο επικεφαλής της δύναμης στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας, κατάφερε να την βγάλει σώα στην ακτή!Η αντίδραση των ανδρών της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στάθηκε σωτήρια για τη ζωή της 60χρονης, η οποία για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βούτηξε στο νερό. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρισκόταν στην περιοχή κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την 60χρονη που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Για καλή της τύχη, σε ημέρα αργίας η Πυροσβεστική υπηρεσία βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και λειτουργώντας υποδειγματικά, της έσωσε τη ζωή. Αναμένεται το πόρισμα της πυροσβεστικής για τα αίτια, σύμφωνα με τα οποία η 60χρονη βρέθηκε στη λίμνη, με τις πρώτες πληροφορίες του epirusgate να κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Δεν θα περάσει ο Φασισμός" - Βίντεο


Μεγαλειώδης και με παλμό πορεία [Για τα δεδομένα της πόλης] διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο λίγο πριν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, για το οποίο σας ενημερώσαμε όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκλειστικά στο PrevezaBest - Βίντεο


Η συνέντευξη τύπου της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα εγκαίνια των γραφείων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής – Βίντεο


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 28/12 και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Νέσσερη τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΤΩΡΑ - Κατέφθασαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής


Μόλις πριν λίγα λεπτά σύμφωνα με τις πληροφορίες του PrevezaBest κατέφθασαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή και αυτή την στιγμή κατευθύνονται στα γραφεία τα οποία σε λίγες ώρες θα εγκαινιάσουν. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Η κίνηση των ημερών δεν ήταν η αναμενόμενη" Βίντεο


Στην κάμερα του PrevezaBest μίλησε ο Πρόεδρος των εστιατόρων & συναφών επαγγελμάτων κ.Κόκκαλης για την κίνηση των ημερών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

Αύριο Κυριακή 29/12/2013 στις 6 το απόγευμα και στο κλειστό γυμναστήριο Πρέβεζας η ομάδα ΠΑΙΔΩΝ της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ

Γράφει ο Κώστας Αρβανίτης



Η βαθειά κρίση στην οικονομία της χώρας που συνδέεται με κρίση όλων των θεσμών της δημόσιας διοίκησης – και της αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανόμενης,πρέπει επί τέλους να μας οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης. Να αλλάξουμε παγιωμένες λογικές που μας έχουν κρατήσει πίσω. Μια από αυτές τις λογικές που οφείλουμε να αλλάξουμε είναι η βαθειά ριζωμένη ανοχή του πολίτη στις λογικές των «πολιτικών εξυπηρετήσεων». Μια από τις βασικές λογικές στη λειτουργία της σημερινήςδιοίκησης της Περιφέρειας. Η πελατειακή αντιμετώπιση των πολιτών της : «Περάστε από το γραφείο για να εξυπηρετηθείτε».Αυτή είναι δυστυχώς μια ανεκτή λογική και από τον πολίτη και είναι σίγουρα πιο «προχωρημένη» από την παλιά αντίληψη που η διοίκηση ζητούσε ως προϋπόθεση εξυπηρέτησης τεκμήρια περί «δικών μας παιδιών». Είναι όμως μια ολωσδιόλου αντιδημοκρατική λογική – βαθειά αντιλαϊκή αφού εξυπηρετείται κάθε φορά ο ένας σε βάρος των πολλών. Και είναι δυστυχώς η κυρίαρχη λογική προσέγγιση για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας – μάλιστα αποτελεί το «δυνατό της χαρτί»!!Ας δούμε όμως ποιο αποτέλεσμα παράγει : Κάθε φορά εξυπηρετείται ο ένας σε βάρος του συνόλου. Επιλέγονται και επικρατούν τα συμφέροντα του συνομιλητή του πολιτικού προϊστάμενου. Όμως τότε ποιος διασφαλίζει τα συμφέροντα του συνόλου,αν όχι οι θεσμοί της
εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας;Η λογική αυτή προσέγγιση για να μπορεί να «λειτουργήσει» έχει μια προϋπόθεση :Να μην υπάρχουν δεσμεύσεις υπέρ των πολλών – ώστε να είναι λυμένα τα χέρια να εξυπηρετηθεί κάθε φορά όποιος προσέλθει στη διοίκηση. Αυτό δικαιολογεί πλήρως και την απέχθεια της σημερινής διοίκησης απέναντι σε όποιο δεσμευτικό προγραμματισμό – απέναντι σε
όποιους κανόνες και συμφωνημένες αρχές.Από αυτή τη λογική πηγάζει η εμμονή της διοίκησης της Περιφέρειας να μην λειτουργούν τα συλλογικά όργανα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο σχεδόν δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού δεν έρχεται κανένα ουσιαστικό θέμα για συζήτηση από τη διοίκηση – ούτε καν αυτά που ο νομοθέτης επιβάλλει. Αυτή η απαξίωση είναι ακόμη πιο έντονη στην Οικονομική Επιτροπή : Ο Περιφερειάρχης και πρόεδρός της δεν θέτει σχεδόν κανένα θέμα σε διάλογο έχοντας την πλειοψηφία – υπονοώντας ότι κανένα μέλος της πλειοψηφίας δε «δικαιούται» να έχει γνώμη διαφορετική από τη δική του. Οπότε τίθεται τυπικά το ερώτημα στην αντιπολίτευση αν έχει αντίρρηση με τις εισηγήσεις σε κάποια θέματα - απλά και μόνο για να καταγραφεί στα πρακτικά. Άρα έχουμε ένα όργανο που λειτουργεί μόνο για να επικυρώνει την απόφαση του επικεφαλής. Ένα όργανο που σε διάρκεια μιας ώρας «ξεπετάει» πάνω από τριάντα θέματα. Ένα τέτοιο όργανο που ποτέ δεν απέρριψε ή τροποποίησε κάποια από τις χιλιάδες εισηγήσεις – είναι φανερό ότι συνειδητά δεν λειτουργεί!! Το γιατί είναι αυτονόητο : Για να λειτουργεί απρόσκοπτα η λογική της «ενός ανδρός αρχής».Είναι όμως δυνατό αυτή η λογική, που ο περιφερειάρχης επιβάλλει τη δική του γνώμη και άποψη χωρίς δεσμεύσεις – συχνά χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα – ούτε καν οι νόμοι, οι οποίοι ερμηνεύονται ως «γραφειοκρατικά εμπόδια», να χαίρει επιβεβαίωσης από την πλειοψηφία των πολιτών; Για να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη και τη στάση μας απέναντί της πρέπει να καταλάβουμε που οδηγεί : Οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον που προϋποθέτει την απόφαση ή τη συμφωνία της Περιφέρειας, μπορεί με άνεση να συνδιαλέγεται με τον περιφερειάρχη και να «εξυπηρετείται». Για να το πούμε απλά, για να έχει π.χ. δουλειά ένας εργολάβος μπορεί με άνεση να ζητήσει από τη διοίκηση της Περιφέρειας να του δώσει ένα «εργάκι» για να συντηρηθεί – και το κάνει!! Τώρα αν το εργάκι αυτό είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος ή αν αυτό θα μπορούσε με μια ανοιχτή διαδικασία να εκτελεστεί με έκπτωση – και άρα με κέρδος απέναντι στα συμφέροντα των πολλών –ποιος νοιάζεται; Η ουσία είναι ότι έχουμε έναν ακόμη «ευχαριστημένο πελάτη», που ελπίζουμε ότι θα το θυμηθεί στις εκλογές!! Με τέτοια αντίληψη δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως ενώ η Ήπειρος έχει κατρακυλήσει ξανά στην τελευταία θέση από τις Περιφέρειες της χώρας,ο εκφραστής της λογικής αυτής κρατάει θετική εικόνα για τον εαυτό του στην αντίληψη των πολιτών.Όμως δεν φταίει κυρίως ο περιφερειάρχης – πρέπει να κατανοήσουμε ότι φταίει η δική μας αντίληψη που ευνοεί και «τρέφει» αυτή τη λογική. Μήπως οφείλουμε να το καταλάβουμε κάποτε;

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ιταλική βοήθεια για την πίστα του κούκου !!!


Μια ανέλπιστη χαρά πήραν οι φίλοι του Μοτο κρος στην Πρέβεζα από την γνωριμία που είχαν με τον γνωστό Ιταλό αθλητή του μοτο κρος diego rigotti.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΕΚ Αρχαγγέλου "εναντίον" "Αλληλεγγύης" αύριο 28/12


Η ΑΕΚ Αρχαγγέλου και η Ποδοσφαιρική Οργάνωση Πρέβεζας «Αλληλεγγύη» διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στις 3μ.μ., στο γήπεδο του Αρχαγγέλου, στη μνήμη του Θοδωρή Χάιδου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άναψαν τα αίματα στην υπόθεση για το φονικό του εργολάβου - Βίντεο


Συνεχίστηκε σήμερα στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Πρέβεζας, η υπόθεση για τον τραγικό θάνατο που είχε βρει εργολάβος στη χωματερή της Άρτας.

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 40χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών 364 κιλών χασίς



Συνελήφθη χθες (26-12-2013) το μεσημέρι, έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας, 40χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάθεση της προμελέτης για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης ακαθάρτων Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης και Μύτικα



Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για  την ανάθεση της προκαταρτικής μελέτης με τίτλο «Μελέτη κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης, Μύτικα» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καμία ανάμειξη του κ. Γιαννάκη με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου !!!

Καμία ανάμειξη σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως δεν θα έχει ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης  κ. Γιαννάκης σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2014.

Συμβουλές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας για τη χρήση των εναλλακτικών πηγών θέρμανσης αυτό το δύσκολο χειμώνα


Τα τελευταία χρόνια, στην πατρίδα μας έχουν, δυστυχώς, σημειωθεί, πολλές απώλειες ζωών συμπολιτών μας, εξαιτίας πυρκαγιών από χρήση συσκευών θέρμανσης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΚΕ για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας : ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 26, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αύριο 27/12 η συνέχεια της δίκης για τον τραγικό θάνατο εργολάβου στη χωματερή της Άρτας


Πριν δύο βδομάδες στις 13/12, έπειτα από δύο αναβολές  ξεκίνησε η δίκη για τον τραγικό θάνατο που είχε βρει εργολάβος σε χωματερή της Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Η ημέρα του Σαββάτου πραγματικά αναμένεται να είναι μια δύσκολη μέρα και αυτό διότι έχει προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στις τάξεις της αστυνομίας και ενδεικτικό είναι ότι την σχετική μέρα σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξουν και διμοιρίες των ματ προς αποφυγή επεισοδίων, εν όψει των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Δήμος την προστασία και η Περιφέρεια την αποκατάσταση !!!


Έργα προστασίας και αποκατάστασης πραγματοποιούνται εδώ και λίγο καιρό στην περιοχή του Μύτικα και τα συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν γίνει λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας του περσινού χειμώνα.

Χριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα (Θεσπρωτίας)


Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής για τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Πρέβεζα


Το Σάββατο 28/12, έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη νεοναζιστική – εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ως η ημερομηνία εγκαινίασης των γραφείων της στην Πρέβεζα. Η προσπάθειά τους αυτή στην πόλη μας δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον άλλες δυο, οι οποίες έπεσαν στο κενό κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στην Ήπειρο

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός από τα βορειοδυτικά με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία ενισχυμένοι σε 6 με 7 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. 

ΑΡΤΑ: Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 46χρονης


Χθες (25-12-2013) το πρωί στην περιοχή Μέγα Κάμπου Βελεντζικού Άρτας, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία, τραυμάτισε θανάσιμα 46χρονη ημεδαπή πεζή.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 25, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ – Κινητοποίηση των ανδρών της Π.Υ. !!! ΦΩΤΟ


Έντονη υπήρξε η κινητοποίηση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πριν λίγο, όταν δέχτηκαν κλήση για φωτιά σε σπίτι απέναντι από το στάδιο "Αθανασία Τσουμελέκα".

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εξαρθρώθηκε ακόμη ένα κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών!

Ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του.Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, στο

Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πέντε (5) Βούλγαροι διακινητές (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 49, 33, 60, 64 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα, που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επιπλέον, για την ιδία υπόθεση, συνελήφθησαν δύο παράνομοι μετανάστες,ένας 55χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και μία 26χρονη υπήκοος Συρίας, που συνόδευαν τα πέντε ανήλικα παιδιά τους.Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι διακινητές είχαν προμηθεύσει τους αλλοδαπούς με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας ενώ διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους με δύο αυτοκίνητα, με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Οι διακινητές από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν ως όφελος το συνολικό ποσό των (3500) ευρώ. Συνολικά κατασχέθηκαν:

• Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• Τρία πλαστά διαβατήρια και τέσσερις κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΘεσπρωτίας.Την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Χριστουγεννιάτικη κοροϊδία"



Εμπαιγμός και επικοινωνιακό σόου, ανήμερα των Χριστουγέννων, από τη συγκυβέρνηση στη σύσκεψη που έγινε στο Υπ. Οικονομικών με τη συμμετοχή των Υπ. Υγείας και Ενέργειας, με θέμα την αιθαλομίχλη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ριφιφί σε κοσμητοπωλείο στον Λούρο


Την 25-12-2013 στον Λούρο Πρέβεζας, άγνωστοι δράστες πραγματοποιώντας διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων-χρυσαφικών και ρολογιών

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρακολουθήστε το δεύτερος μέρος των ευχών


Στο δεύτερο μέρος των ευχών, χρόνια πολλά και καλές γιορτές, εύχονται στους αναγνώστες του PrevezaBest, Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Ροπόκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πιπιλίδης, ο Αντιδήμαρχος του Λούρου κ. Κακιούζης , η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καζάκου καθώς και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου κ.κ.Κορωναίος , Φραγκούλης.