Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ Διακοπή ρεύματος Κυριακή και Δευτέρα

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

"Στα χέρια ιδιωτών η διανομή φαγητού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας"



Πανάκεια τείνει να γίνει η ιδιωτικοποίηση  όσων υπηρεσιών Δημοσίων Φορέων απαξιώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού. Μετά από τις Υπηρεσίες Καθαρισμού που σχεδόν στο σύνολο πλέον των Δημοσίων κτιρίων αναλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία απαξιώνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα Λέλοβα το βυτιοφόρο του δήμου Ζαλόγγου Σαββατιάτικα !!! Βίντεο


Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που δεχτήκαμε στο τηλέφωνο επικοινωνίας μας ότι το βυτιοφόρο του δήμου Ζαλόγγου κινείται σήμερα Σάββατο στους δρόμους ανάμεσα από Λούρο και Λέλοβα εμείς ως οφείλαμε μεταβήκαμε στους δρόμους αυτούς και αποκαλυπτικότατα σας παρουσιάζουμε το βυτιοφόρο του δήμου Ζαλόγγου να βρίσκεται σταθμευμένο στον σταθμό εκφόρτωσης στα Λέλοβα [ δήμος Ζηρού] .

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έσπασε τα ρεκόρ η ΝΙΚΟΠΟΛΗ !!!


Ισοπέδωσε τον Άιαντα !!!

Τρία άτομα της ΔΗΜΑΡ από την Πρέβεζα θα παραβρεθούν στο 2ο συνέδριο του κόμματος

Μέσα σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας  ενόψει του 2ου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς πραγματοποιήθηκε ο προσυνεδριακός διάλογος και η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων της Ν.Ε επιτροπής Δημοκρατικής Αριστεράς Πρέβεζας.

47 έργα του ΕΣΠΑ Ηπείρου στην Π.Ε. Άρτας


Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που  πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για 47 πράξεις, προϋπολογισμού 73,5 εκ. ευρώ, με τις οποίες  εκσυγχρονίζονται οι υποδομές της Π.Ε. Άρτας, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών της,  δίνονται λύσεις σε  χρονίζοντα προβλήματα και ενισχύεται η έρευνα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η αγάπη τους για τον ΠΑΣ δεν τους εμπόδισε να βγουν σήμερα να πουλήσουν ημερολόγια


Παρά τον άσχημο καιρό που επικρατεί σήμερα στην Πρέβεζα, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα να πάρουν τα ημερολόγια και να βγουν στους δρόμους για να ζητήσουν από τους επαγγελματίες και όχι μόνο στήριξη για την ομάδα.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πέρασαν 16 χρόνια αλλά η υπόθεση δεν ήταν ξεχασμένη...


Συνελήφθη στην Κακαβιά, 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με Εντάλματα και Βουλεύματα, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπόριο ναρκωτικών

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σήμερα - LIVE - Ο Γιώργος Ρούγκας στη Μυροβόλο Σμύρνη


Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο μεζεδολατρείο Μυροβόλος Σμύρνης για ένα LIVE από τον Γιώργο Ρούγκα σε έντεχνα καθώς και δικά του τραγούδια..

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κατασχέθηκαν 324 κιλά χασίς


Δώδεκα σάκους, με 324 κιλά χασίς, είχαν κρύψει στην Μαζαράκι Πωγωνιού, περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 4 κακοποιοί οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα.Συγκεκριμένα οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του ΑΤ Κόνιτσας, που περιπολούν καθημερινά στη δύσβατη περιοχή των συνόρων, εντόπισαν την κρύπτη με τα ναρκωτικά και άρχισαν την παρακολούθηση.Οι 4 Αλβανοί που συνελήφθησαν, όπως αποδείχθηκε, "φρουρούσαν" το παράνομο "εμπόρευμα". Το χασίς, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, είχε
μεταφερθεί από την Αλβανία και στο συγκεκριμένο σημείο θα έφταναν άλλα άτομα προκειμένου να το παραλάβουν.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κινητοποίηση Γιολδάση για τα ΑΜΕΑ του δήμου του ; ; ;

Έπειτα την δημοσίευση της επιστολής του Πάνου Καραγιώργου , ο οποίος μέσω αυτής εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων με κινητικά προβλήματα από το δημοτικό συμβούλιο, δείτε εδώ.

Η Πάργα στο σκοτάδι – Ακούει ο Δήμαρχος ; ; ;


Προφανώς ο δήμαρχος κ. Λιόλιος δεν θέλει και δεν επιζητά τον τουρισμό στην Πάργα κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ


Ύστερα από 2 χρόνια δικαστικών αγώνων τελικά ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας που όπως αποδείχθηκε άδικα είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αφού η κατηγορία κατέρρευσε και αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ.  αύριο Σάββατο 30-11-2013 και την Κυριακή 1-12-2013  αναμένονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

ΠΡΕΒΕΖΑ: 23 Εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν στο Νομό Πρέβεζας


Συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με αφορμή την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου  Προυπολογισμού 37,2 εκατομμυρίων ευρώ.  

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις έργων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες


Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αποκατάστασης ζημιών  στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τελετή Υποδοχής των νέων σπουδαστών της σχολής Πλοιάρχων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της  σχολής Πλοιάρχων για το ακαδημαικό έτος 2013- 14 στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας στο βαθύ Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μετασχηματιστής της ΔΕΗ προς επιδιόρθωση στη Ρουμανία Βίντεο


Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Τροχαία Πρέβεζας και την αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού, Προκειμένου ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ, προερχόμενος από την Γραμμενίτσα με τελικό προορισμό την Ρουμανία  για επιδιόρθωση, πέρασε από την Πρέβεζα.



ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Δύναμη ανατροπής οι "Παρεμβάσεις"


"Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα πρέπει να δηλώσει κατηγορηματικά πως οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στις επιταγές της Ε.Ε. και του διεθνούς κεφαλαίου. Γι΄ αυτό και το αίτημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που οδηγεί το λαό στην χρεοκοπία: Εναντία στην επίθεση  του κεφαλαίου, τα συνεχή μνημόνια, η μόνη ελπίδα στους αγώνες μας,  με τους δικούς μας στόχους και πρόγραμμα." Αυτό τονίζει η Διακήρυξη των "Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων" στο δημίσο τομέα στο 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε την Τετάρτη 27/11 στην Αθήνα.

Συνελήφθη αλλοδαπή στην Άρτα, για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (28.11.2013) το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 41χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το απαγορευμένο ποδήλατο


Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
συνεχίζει τις προβολές της 
την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ώρα 21.00
στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας 
με την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Σαουδική Αραβία!!! 
και μάλιστα από γυναίκα σκηνοθέτη!!!
και θα είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσης ταινίας
παραγωγής 2013
Διάρκεια 98'
Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ Μανσούρ
Πρωταγωνιστούν: Ρεμ Αμπντουλάχ, Βαντ Μοχάμεντ, Αμπντουλραμαν Αλ Γκοχανί, Σουλτάν Αλ Ασάφ
Η Γουάντζα είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι που ζει με τη δασκάλα μητέρα της σε τυπικό προάστιο του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο πατέρας της, τον οποίο υπεραγαπά, επισκέπτεται σπάνια, καθώς το γεγονός ότι δεν έχει διάδοχο τον έχει πείσει να ψάχνει για δεύτερη σύζυγο. 

Η μητέρα της, προσπαθεί να καταπιεί την προσβολή και τη ραγισμένη της καρδιά και να τον κερδίσει πίσω. Η Γουάντζα έχει άλλες άμυνες. Ακούει την ροκ μουσική της, περνάει μωβ κορδόνια στα μαύρα all star της και αντιστέκεται, από ένστικτο περισσότερο, στο μισογυνισμό του μουσουλμανικού της σχολείου θηλέων. Δε θα σταματήσει το παιχνίδι της στην αυλή, γιατί εμφανίστηκαν εργάτες στο απέναντι κτίριο. Δε θα φορέσει την μαντήλα που καλύπτει όλο της το πρόσωπο. Θα συνεχίσει να πουλάει τα βραχιολάκια που φτιάχνει μόνη της, θα κάνει αιματηρές οικονομίες, θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ένα πράσινο ποδήλατο που έχει ερωτευθεί! Μ' αυτό θα μπορέσει να νικήσει επιτέλους τον παιδικό της φίλο Αμπντουλάχ, στην καθημερινή τους κόντρα του ποιος θα φτάσει πρώτος στο σχολείο. Μα δεν έχει ακούσει ποτέ αυτό το πεισμωμένα γελαστό κοριτσάκι ότι μόνο στα αγόρια επιτρέπονται οι ορθοπεταλιές;

«Το Απαγορευμένο Ποδήλατο» δε χρειαζόταν να είναι μία καλή ταινία για να μείνει στην ιστορία. Οι πρωτιές του είχαν εξασφαλισμένα τα ρεκόρ. Πρώτη ταινία που γυρίζεται στη Σαουδική Αραβία - μία χώρα που εδώ και 30 χρόνια έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων. Πρώτη ταινία με σκηνοθέτη γυναίκα σε μία χώρα που, όπως λέει και η διευθύντρια του σχολείου της Γουάντζα, «η φωνή της γυναίκας δεν πρέπει να ακούγεται γιατί είναι αυτό που την εξευτελίζει». Πρώτη ταινία όπου η μικρή της ηρωίδα και η ιστορία της δεν προκαλεί απλά τα όρια της σεξιστικής μουσουλμανικής ηθικής, αλλά και της θεσπισμένης νομοθεσίας: οι γυναίκες δεν ψηφίζουν, δεν οδηγούν (ούτε ποδήλατο, ούτε αυτοκίνητο), δεν τους επιτρέπεται να δουλέψουν παρά σε συγκεκριμένες θέσεις, δεν καταγράφονται στο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους, δεν αντιμιλούν, δεν μιλούν, δεν πρέπει να φαίνονται στους άντρες. Δεν υπάρχουν. Χαρακτηριστικά, η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χαϊφά Αλ-Μανσούρ γύρισε τις εξωτερικές σκηνές της ταινίας κρυμμένη μέσα σε αυτοκίνητο, με ακουστικά και μικρόφωνο, για να μην προσβληθούν οι περαστικοί βλέποντάς την να δίνει οδηγίες σε άντρες. Πόλυ Λυκούργου

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας


Η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών &Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την γνωριμία των συμμετεχόντων με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο το

υ μουσείου στις 2 και στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 2 και 9 Δεκεμβρίου 2013
17:00 - 17:30 Εγγραφές - παραλαβή φακέλων – χαιρετισμοί
17:30 - 18:15 «Η Μουσειακή Αγωγή στην Εκπαίδευση» από την κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Σχολική Σύμβουλο 43ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής
18:15 - 19:00«Ο ναός του Απόλλωνα και η λατρεία του στην Αρχαία Αμβρακία». Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος από τον κ. Βασίλειο Καπόπουλο, αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας.
19:00 – 19:15 Διάλειμμα
19:15 - 20:00«Τα αγγεία στην Αρχαία Αμβρακία». Παρουσίαση σχεδίου προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων από τον κ. Ευάγγελο Αναγνώστου, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π. Ε. Άρτας.
20:00 - 20:45 «Ο μαγικός κόσμος της συντήρησης. Μια μέρα στο μουσείο παίζοντας και μαθαίνοντας». Παρουσίαση και βιωματική προσέγγιση από την κ. Σοφία Χόρτη, την κ. Λαμπρινή Γκόλα και τον κ. Χρήστο Βέργη, συντηρητές της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας.
20:45 – 21:00 Ερωτήσεις - διευκρινίσεις - συζήτηση.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Άδειασμα" Ιωάννου από τον Υπουργό [ ; ] – "Νίκη" Μπαίλη ;


Έπειτα το δελτίο τύπου του δήμου το οποίο παραλάβαμε και δημοσιεύσαμε πριν λίγες ώρες δείτε εδώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Επιμελητήριο ενημερώνει ...


Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ύστερα από σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους-μέλη του, ότι μπορούν να εξοφλήσουν το 5ο δίμηνο του 2013 έως τη Δευτέρα 2/12/2013, μέσω Τραπεζικών Ιδρυμάτων και ΕΛ.ΤΑ.

ΑΡΤΑ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ


Την πρόταση ένταξης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς UNESCO του ναού της Παρηγορήτριας, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Υπουργός Γεωργίας επιτρέπει την πιλοτική λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς


Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης
«Ναι» στην λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς έως ότου κατατεθεί στηνΒουλή  το Νομοσχέδιο για την θεσμοθέτηση των FARMERS MARKET..

«Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού 37,2 εκ. ευρώ


Προένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του πιλοτικού προγράμματος 

ΑΡΤΑ: Έκαναν τις αγορές τους με "μαιμού" 50εύρα


Συνελήφθησαν, χθες (27.11.2013) το μεσημέρι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άμεση ανταπόκριση του κ.Μπάρκα για Μουσικό σχολείο


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: «Προβλήματα που υπονομεύουν την λειτουργία και ύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τη φετινή χρονιά».

Το σύνθημα εδόθη .. «ΠΡΕΒΕΖΑ» ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ


Οι επαγγελματίες τουρισμού της Πρέβεζας ήταν εκεί για να προβάλουν τη φιλοξενία, τον πολιτισμό, τη γνώση της παράδοσης και την ιστορία της πόλης μας..

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 57χρονος για χρέη προς το δημόσιο ύψους 134.732,73 ευρώ


Συνελήφθη χθες (27.11.2013) το πρωί σε χωριό της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 57χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκινά το 3ο συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Μετά από μια μακρά και εποικοδομητική προσυνεδριακή περίοδο, ξεκινά την Παρασκευή 29/11 και για ένα τριήμερο το 3ο  συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δείτε την νέα γελοιογραφία του Ιατρού κ. Χατζηαθανασίου

Συνελήφθη και ο τρίτος Αλβανός δραπέτης!


Ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Καστοριά με τη σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη των φυλακών της Κορυτσάς.Νωρίς το πρωί είχε πέσει στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος εκ των τριών δραπετών, που κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και ήρθαν χθες αντιμέτωποι με αστυνομικούς στην περιοχή Πευκόφυτο, ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί συνελήφθη και ο τρίτος. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε και ένα Καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους οι δραπέτες.Ο ένας Αλβανός δραπέτης, που ήταν καταδικασμένος στη χώρα του για ληστεία και ανθρωποκτονία συνελήφθη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο που είχαν εντοπιστεί και οι
άλλοι δύο κακοποιοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση.Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις κακοποιοί είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές στις 25 Νοεμβρίου μαζί με άλλους τέσσερις βαρυποινίτες, που συνελήφθησαν σε αλβανικό έδαφος.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Συνελήφθη με όλα τα σύνεργα του εμπόρου ναρκωτικών

Την 27-11-2013/15.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (619,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

Ψήφισμα διαμαρτυρίας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μουσικού σχολείου πρέβεζας


Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το Σάββατο 23/11/2013 αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μήπως είναι πιο "επικίνδυνος" σαν θεατής ;


Η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει !!!

Άφαντοι παραμένουν οι Αλβανοί δραπέτες-Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ


Άφαντοι παραμένουν οι Αλβανοί δραπέτες παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στους Νομούς Καστοριάς και Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "GLORIA"


 Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο 

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ κοντά στην « ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


Στις 9 Δεκεμβρίου η «Κιβωτός του κόσμου» υποδέχεται τα πρώτα 35 παιδιά.Σχεδόν δύο χρόνια μετά το κλείσιμο των σχολών του Ιδρύματος Λάτση στην Πωγωνιανή, οι εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, που έχουν παραχωρηθεί για 30 χρόνια στο δήμο Πωγωνίου, θα ξαναζωντανέψουν με παιδικές φωνές.Σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν 35 παιδιά ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν κι άλλα. Οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των κτιρίων έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, και γι' αυτό τα παιδιά θα έρχονται σταδιακά στην Πωγωνιανή, αφού έτοιμη είναι μόνο η μία πτέρυγα του κτιρίου.Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της προσφοράς κοινωνικού έργου τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα συνεργαστούν με την Κιβωτό του Κόσμου παρεμβαίνοντας στις 29 Νοεμβρίου 2013 στις κτιριακές εγκαταστάσεις καθαρίζοντας και 
καλλωπίζοντας τον χώρο ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα πρώτα παιδιά.Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί…. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ στην Άρτα

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Άρτας, την Παρασκευή  29 Νοεμβρίου 2013.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μη μας στερείτε το όνειρο !!!


Καθηγητές και βιβλία στα μουσικά σχολεία

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο κ. Γιαμάς βάζει πλάτη για τους επαγγελματίες - Προειδοποιητική επιστολή προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου

      'Όπως σαφέστατα είχαμε επισημάνει για την πρόθεση του Υπουργείου κατ' εντολή της Τρόικας, να προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις οφειλών τον ΟΑΕΕ, μέσω του ΚΕΑΟ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των κατασχέσεων που οδηγεί σε λουκέτο 350.000 μικρομεσαίους επαγγελματίες, δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Αναβαθμίζονται οι Λιμενικοί Σταθμοί Συβότων και Πάργας με νέο Προεδρικό Διάταγμα


Στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως αυτό παρουσιάστηκε προωθείται η αναδιοργάνωση των δομών του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος («Καλλικράτης» στο Λιμενικό Σώμα, όπως ονομάζεται), Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του Λιμενικού Σώματος ορίζεται η Ηγουμενίτσα.

Το Β' Μέρος της συνέντευξης του δημάρχου Πρέβεζας Χρ Μπαίλη [Ηχητικό]


Συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος κ.Μπαίλης από κοινού στο  Preveza-info.gr και στο PrevezaBest

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έκκληση του νέου Δ.Σ. του ΠΑΣ για στήριξη στον αγώνα της Κυριακής



Στα πλαίσια της Πανπρεβεζάνικης προσπάθειας για την αναγέννηση του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ το νέο Δ.Σ καλεί τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας να συμπαρασταθεί και να στηρίξει την ομάδα μας στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας.

Ώρα έναρξής 15:00

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013

Το Α' Μέρος της συνέντευξης του δημάρχου Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλη [Ηχητικό]


Συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος κ.Μπαίλης από κοινού στο  Preveza-info.gr και στο PrevezaBest

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο το 2ο Τσίπουρο Fest



Μια μεγάλη γιορτή, συνδυασμένη με τα έθιμα του τόπου, ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών.Μια γιορτή που σκοπό έχει να αναδείξει ένα παραδοσιακό προϊόν, όπως είναι το τσίπουρο και συνάμα να συμβάλλει στην τουριστική προβολή της πόλης.Το 2ο Τσίπουρο Fest, διοργανώνουν το Γραφείο Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης του Δήμου και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία, σε ειδικά στεγασμένους χώρους με σκοπό για ένα διήμερο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.Τα καζάνια θα στηθούν, το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και το γλέντι θα ξεκινήσει…Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική με

την ορχήστρα των Κώστα Βέρδη, Γιώργου Πατσούρα, Βασίλη Τσίκα,Διαμαντή Παπαναστασίου και Σωτήρη Κατσούρα καθώς και δωρεάν τσίπουρο.Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
• Παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια 
• Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, των ΚΑΠΗ της πόλης και του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
• Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων Σαρακατσανάκια - Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων & τoυ παιδικού τμήματος Παραδοσιακών Χορών -Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών
Τα ωράρια λειτουργίας είναι: 
• Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 6 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. 
• Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 11 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.