Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτό συμβαίνει κάθε Τετάρτη βράδυ στα πάρτι του PREVERE… Βίντεο


Το αδιαχώρητο επικρατεί κάθε Τετάρτη βράδυ στα πάρτι  του γνωστού καφέ – μπαρ της πόλης PREVERE

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θωμάς Βασιλειάδης "Το μεγαλύτερο λάθος μου, ήταν που ανέλαβα την ομάδα"


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα  στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.  [εφημερίδων ,ραδιοφώνου ,ηλεκτρονικών]  ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα κ. Θωμάς Βασιλειάδης. 

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο Πρεβεζάνοι για εμπορία ανταλλακτικών από κλεμμένα αυτοκίνητα


Σε δύο συλλήψεις Ελλήνων πολιτών που κατάγονται από την Πρέβεζα, οδήγησε η μεσημεριανή μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην πόλη της Άρτας, με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας ανταλλακτικών από κλεμμένα αυτοκίνητα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έγκριση Προυπολογισμού και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 24 θέματα


Σας καλούμε σε Ειδική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα 
συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, στις 4/11/2013 , ημέρα 
Δευτέρα και ώρα 17.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω 
θέμα:

ΑΡΤΑ: Τα προβλεπόμενα του Νόμου αποφάσισε ο κ. Ψαθάς για τις Κυριακές

Την απόφαση με την οποία ρυθμίζεται η λειτουργία των καταστημάτων τις  Κυριακές στην Π.Ε. Άρτας, υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς. Με την απόφαση δεν προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, πέραν αυτών που έχουν οριστεί με τον ισχύοντα Νόμο 4177/2013.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μπράβο στον Εντεταλμένο κ. Φραγκούλη !!!


Έπειτα την ανάρτηση που πραγματοποίησε χτες το PrevezaBest Όταν τα φώτα σβήσουν, άπαντες εξαφανίζονται...

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Νίκος Γεωργάκος Νέος Διοικητής Νοσοκομείου Πρέβεζας



Νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι ο Μηχανικός Νίκος Γεωργάκος.

Αυτοκίνητο παρέσυρε 15χρονη έξω από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων


Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΑΓΝΙ) μεταφέρετε αυτή την ώρα,ένα 15χρονο κοριτσάκι,το οποίο  παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο,έξω από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε το παιδί τη στιγμή που επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Μακρυγιάννη,λίγο πριν την είσοδο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.Οι γιατροί του Νοσοκομείου,παρά το γεγονός πως δεν ήταν σε 
εφημερία,μετέφεραν την άτυχη 15χρονη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών,όπου της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες,πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων λένε ΟΧΙ στην Κυριακάτικη Εργασία

\
Η κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) ΕΕ, οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλια προχώρησαν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας νομοθετώντας το άνοιγμα όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Η πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν τα καταστήματα είναι την Κυριακή 3/11. Θα είναι το πρώτο διερευνητικό άνοιγμα για να υπολογίσουν τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν έτσι ώστε άνετα να προχωρήσουν στη συνέχεια στο άνοιγμα όλων των Κυριακών του χρόνου. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Στην ουσία  κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας τους πανάθλιους μισθούς που έχουν διαμορφώσει στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια, τα χαράτσια, την φοροληστεία. Οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο μας επιβάλλουν να δουλεύουμε επιπλέον 7 ή και περισσότερες Κυριακές το χρόνο, σπέρνοντας την αυταπάτη ότι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσουμε το εισόδημα μας. Το λένε αυτοί που φρόντισαν η πλειοψηφία μας να προσπαθεί να επιβιώσει με 500€ το μήνα και στις περισσότερες περιπτώσεις απλήρωτοι.

Κοροϊδεύουν τους μικρέμπορους λέγοντας τους ότι αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα φύγουν οι καταναλωτές από τα πολυκαταστήματα και θα αυξηθεί  δήθεν ο δικός τους τζίρος. Oι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της μονοπώλησης της αγοράς από τις πολυεθνικές και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Οι μεγάλοι  επιχειρηματίες επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν  ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Ειδικά η κατάργηση  της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής -λαϊκής οικογένειας. Ιδιαίτερα πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες που περιμένουν μια μέρα την εβδομάδα να φροντίσουν το σπίτι, να δουν τα παιδιά τους πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος της επόμενης εβδομάδας. Η μητρότητα άλλη μια φορά στο στόχαστρο. Το ίδιο ισχύσει και για τις ανάγκες των νέων. 

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της και σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο. Πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, και ας παριστάνουν σήμερα τους υπερασπιστές της κυριακάτικης αργίας με την «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν με τους εργοδότες, την εκκλησία, και άλλους φορείς…… Έχουν νομιμοποιήσει όλα τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων με την συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές.


 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων πουπροβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη  εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ανεξάρτητα από χρέη.
  • Σε κανένα σπίτι άνεργου  άνεργης εμποροϋπάλληλου- αυτοαπασχολούμενου-μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.
  • Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

  • στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11 και την
  • Τετάρτη 6 Νοέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10π.μστο Φόρο.





Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τι συνέβη και ράγισε το γυαλί ; ; ;


Τι συνέβη στους εικονιζόμενους της φωτογραφίας [κ.Αμάραντο ,κ.Πετρόπουλο και κ.Βασιλειάδη] από το καλοκαίρι που αποθανατίσαμε αυτή την ωραία τους στιγμή σε καφέ στην παραλιακή κάνοντας σχέδια μεταξύ τους  για την αγωνιστική σεζόν του ΠΑΣ Πρέβεζα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τον Καλλικρατικό Θεσμό…


Θράσος ή γνώθι σ’αυτόν  ;

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έκκληση για βρεφικό γάλα


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας κάνει επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση γάλατος 1ης βρεφικής ηλικίας,γιατί δυστυχώς βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να χρειάζεται να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες βρεφών σε γάλα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος στην πρώτη γραμμή


Πιστή στο ραντεβού της  με τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου η εκκλησία και συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όταν τα φώτα σβήσουν, άπαντες εξαφανίζονται…


Ο τίτλος του κειμένου μας "Όταν τα φώτα σβήσουν, άπαντες εξαφανίζονται" αντιπροσωπεύει την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ άλλων στους δημοτικούς χώρους. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δήλωση Αντιδημάρχου κ.Ροπόκη για το θέμα των σκουπιδιών


Έντονο είναι το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στη πόλης της Πρέβεζας τις τελευταίες μέρες. Με άμεση συνέπεια να εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία αλλά και για το αισθητικό κομμάτι της πόλης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποδίδουν οι προσπάθειες του Προέδρου Επιμελητηρίου κ.Γιαμά


Την 29η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση στο Επιμελητήριο Φλώρινας  με αφορμή την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πρέβεζας. Σκοπός της συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων είναι η επίτευξη της προόδου και της βελτίωσης των συνθηκών ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και του τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών Φλώρινας και Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των δύο περιοχών καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, η  Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ  & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μαγδαληνή Καρακόλη καθώς επίσης και οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλιάδης και ο κ. Ευαγγέλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιαμάς αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο νομών, στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουν οι περιοχές τους στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης, ενώ υπογράμμισαν πως  οι επιχειρήσεις των νομών τους είναι αξιόλογες και δυναμικές. Επιπρόσθετα και οι δύο Πρόεδροι τόνισαν ότι οι επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηρίων θα αποφέρουν πολαπλά οφέλη και θα ανοίξουν νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Η  Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ  & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κατά την ομιλία της συνεχάρη τα δύο Επιμελητήρια για την πρωτοβουλία τους και υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάληψης από κοινού δράσεων εξωστρέφειας ως απάντηση για την έξοδο από την κρίση. Επίσης τόνισε πως η Πολιτεία σε συνεργασία με τους φορείς επιδιώκει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων θα συντελέσει στην καλύτερη προώθηση των προϊόντων των περιοχών αυτών και θα τονώσει την επιχειρηματική ζωή των δύο νομών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας όσον αφορά στην στήριξη των επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε πλείστα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με σκοπό την δημιουργία κατάλληλων υποδομών που θα συντελέσουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην αναβάθμιση των νομών  της Περιφέρειας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι Αντιπεριφερειάρχες Δ. Μακεδονίας καθώς και παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες οι οποίοι εξέφρασαν την βούλησή τους να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας.

Σημειώνεται ότι, με το εν λόγω Σύμφωνο, τα Επιμελητήρια Φλώρινας και Πρέβεζας συμφώνησαν  να προβούν σε πράξεις συνεργασίας, να προωθούν και να ενισχύουν επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των μελών τους με σκοπό την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού, της μεταποίησης και του εμπορίου. Επίσης συμφώνησαν να  συμβάλλουν από κοινού στην προώθηση των προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις - μέλη των Επιμελητηρίων τους και να μεριμνούν για την δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών που να συνδέουν την προσφορά και τη ζήτηση των προϊόντων. Με το εν λόγω Σύμφωνο επιπροσθέτως, αποδέχθηκαν να μεριμνούν για την καθιέρωση ενός συστήματος θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού ώστε να επιτευχθεί η αύξηση των συναλλαγών επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων - μελών των Επιμελητηρίων καθώς και να συμβάλλουν στη δημιουργία αμοιβαίου εμπορικού και επιχειρησιακού οφέλους και στη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής πίστης μεταξύ τους.  Τέλος, τα δύο Επιμελητήρια εξέφρασαν την βούληση να μεριμνούν για την εποικοδομητική και απαραίτητη ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και πρακτικών στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου παρέχοντας ο καθένας τους τη γνώση και την πείρα του για τη σωστή ανάπτυξη σημαντικών παραγόντων της οικονομίας των περιοχών τους. Επίσης δεσμεύτηκαν στα πλαίσια της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας να αναλαμβάνουν από κοινού δράσεις εξωστρέφειας των επιχειρήσεων - μελών και των δύο Επιμελητηρίων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ συνάντησε τον Πρόεδρο της Ε.Ν.Α. κ.Ραβανό

Με πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου , η συνάντηση μεταξύ της Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε) και υπεύθυνης για τον Τομέα Αγροτικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου ΠΑ.ΣΟ.Κ Ντούσκας Μαρίνας, των μελών Ζέρβα Φώτη , Αλεξάνδρου Παπαϊωαννίδη και της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας (Ε.Ν.Α).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου - Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την ‘ΒΕΣΑΥ ΑΦΟΙ ΑΛΕΞΙΟΥ ΛΕΦΑ Α.Ε’ καθώς και την ‘ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΦΟΙ ΛΕΦΑ’, οι οποίες αντί να πληρώσουν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών που οφείλουν στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 11/1/2013 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, προέβησαν στις 16/10/2013 μονομερώς σε οικειοθελή αποχώρηση τεσσάρων εργαζομένων, δύο εκ των οποίων είναι και συνδικαλιστές , Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Χειριστών!!!
« Εδώ που  μας χρωστάγανε, μας πήραν και  το βόδι» λέει  η γνωστή λαϊκή ρήση.
Αιτία της απόλυσης- ‘οικιοθελούς αποχώρησης’- είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και  η συσπείρωσή τους στο Σωματείο Χειριστών.
Οι τελευταίες Κυβερνήσεις αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις και κατήργησαν σημαντικά εργασιακά δικαιώματα. Οι παραπάνω εργοδότες κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, πέρασαν στην επίθεση εναντίον των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτων υπερωριών κ.ά, καταπατώντας και τα εναπομείναντα δικαιώματά τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας αφού ενημέρωσε άμεσα τη ΓΣΕΕ και το Νομικό της Τμήμα και όντας σε πλήρη σύμπλευση με το Σωματείο Χειριστών Ν. Πρέβεζας, θα παλέψει ώστε οι εν λόγω εταιρείες να πληρώσουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να πάρουν πίσω τις παράνομες μεθοδεύσεις τους.

                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκπαιδεύσου Τώρα Δωρεάν !!! Εκπαιδευτήριο Εξέλιξη


Το εκπαιδευτήριο ΕΞΕΛΙΞΗ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 στην Πρέβεζα ως εκπαιδευτήριο πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αυτοχρηματοδοτούμενων και συγχρηματοδοτούμενων σεμιναρίων.

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου


1. Την Παρασκευή 11 - 10 - 2013, πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, συνάντηση εκπροσώπων των Δ. Σ. των Συλλόγων  Υπαλλήλων  Περιφέρειας  Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση  Συντονιστικού  Οργάνου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), (Σ. Ο. Σ. Υ. Π. Η.) και εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας του Οργάνου.

2. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλές επαφές και ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των Συλλόγων και σε εφαρμογή κατευθύνσεων του Καταστατικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), σχετικών διατάξεων των Καταστατικών των τριών Συλλόγων, αλλά και ομόφωνων αποφάσεων των Γ. Σ. και των Δ.Σ. των τριών Συλλόγων. Ο συντονισμός κρίθηκε ιδιαίτερα αναγκαίος σε αυτήν την φάση για την αντιμετώπιση της άγριας επίθεσης  κυβέρνησης-τρόϊκας-ΕΕ-ΔΝΤ ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια να συμμετάσχει και ο Σύλλογος των Ιωαννίνων αλλά σε αυτή την φάση αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Άλλωστε στο τελευταίο Άρθρο (9ο ) του Κανονισμού προβλέπεται ότι αυτός «δύναται να τροποποιηθεί με την συμμετοχή ή την αποχώρηση ενός Συλλόγου ή όταν το ζητήσουν τα μέλη του».

4. Μέλη του νέου εξαμελούς Συντονιστικού Οργάνου ορίστηκαν οι :
Παπαδημητρίου Ηλίας, Τσιρώνης Ιωάννης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άρτας, Χαρμαντά Αγγελική, Σιούτης Σπύρος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πρέβεζας και Αλεξίου Παύλος και Μπίνας Γεώργιος Πρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Θεσπρωτίας.

5. Για τις διακριτές θέσεις Συντονιστικού Οργάνου, που θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής σε ετήσια βάση οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων, ορίστηκαν για την πρώτη περίοδο οι :
Παπαδημητρίου Ηλίας, Πρόεδρος
Αλεξίου Παύλος, Αντιπρόεδρος
Σιούτης Σπύρος, Γραμματέας

6. Μέσω και του νέου  Συντονιστικού Οργάνου θα επιδιωχθεί  η συνεργασία με κάθε πλευρά στη βάση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συμφερόντων του λαού της Ηπείρου και της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και η μαζική, ενωτική και αγωνιστική αντίσταση ενάντια σε κάθε πολιτική που αντιστρατεύεται τους στόχους αυτούς. 

29 -10 - 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο στο EpirusGate!

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα, όλες τις κενές θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Πρέβεζας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας, είναι οι εξής:


ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100997 ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100939 ΚΟΜΜΩΤΕΣ, ΚΟΥΡΕΙΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100990 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100996 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ, Υ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100992 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100999 ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΥΚΛΟ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100994 ΧΗΜΙΚΟΙ, Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100988 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100998 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100989 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100991 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Υ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100959 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100983 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Υ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100964 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100978 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, Υ.Ε. (Θέσεις 2)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100987 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100963 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100980 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ, Υ.Ε. (Θέσεις 5)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100986 ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100985 ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100969 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100973 ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100968 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100970 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100971 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100976 ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100975 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100977 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, Δ.Ε. (Θέσεις 5)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100972 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100982 ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100984 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100962 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100981 ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΑ, Τ.Ε./Π.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100958 ΟΔΗΓΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, Υ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100979 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100960 ΨΗΣΤΕΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ Η ΤΟ ΨΑΡΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ (ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ), Υ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100941 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100931 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100940 ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ, Δ.Ε. (Θέση 1)
ΚΠΑ2 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 503201100995 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ, Υ.Ε. (Θέση 1)

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρελθόν αποτελεί ο Θωμάς Βασιλειάδης από τον ΠΑΣ Πρέβεζα



ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΤΕΣ 29/10/2013 ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μαφιόζικη ενέδρα Ρομά σε νεαρό


Ενέδρα είχαν στήσει δυο νεαροί Ρομά κάτοικοι Λούρου σε νεαρό κάτοικο του Ωροπού Πρέβεζας. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες στην πίστα του κούκου


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της πίστας του κούκου. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανοιχτά τα καταστήματα του Ιστορικού κέντρου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου


Ανοιχτά θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνάντηση του Κώστα Μπάρκα με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας


Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Καναλλάκι


Την περιοχή Καναλλακίου  του Δήμου Πάργας, επισκέφθηκε  σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος  από την προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου,  όπου εξέτασε την πορεία των εργασιών της υπό κατασκευή οδικής σύνδεσης Καναλλακίου (έδρα του Δήμου Πάργας) με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Έφοδος σε καταυλισμό Ρομά στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας


Αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί μεταξύ 07:30 και 10:00 σε καταυλισμό Ρομά στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γιατί κ. Ιωάννου δεν αποκαλύπτεται το όνομα του ; ; ;


Εφόσον ολόκληρη η διαδικασία της συζήτησης της παρασκευής για το λιμάνι της Πρέβεζας, καταγράφτηκε γιατί στο δελτίο τύπου σας κ.Αντιπεριφερειάρχα που πριν λίγο παραλάβαμε και αναφέρεται στην διακίνηση των ζωοτροφών στο λιμάνι δεν αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που δέχτηκε την αμφισβήτηση των παρευρισκόμενων και είναι ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας κ.Γιαννούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του δήλωσε ότι "Παράνομα γίνεται εκφόρτωση ζωοτροφών στο λιμάνι της Πρέβεζας".

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανθρωποκυνηγητό των Αστυνομικών σε δάσος με δύο Αλβανούς

Συνελήφθη, χθες (28-10-2013) στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας  21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έκτακτη ; Σύσκεψη του Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα

Έκτακτη [;]Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα σήμερα το βράδυ. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ιχθυοπωλεία Τσουμελέκας “New Generation”

\

Σε Extreme Make Over "Ιχθυοπωλεία Edition" , εξελίσονται τα καταστήματα του γνωστού ανά την Ελλάδα Έμπορου ψαριών Γιώργου Τσουμελέκα.

ΑΡΤΑ: Σύσκεψη για τη δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων

Σύσκεψη των δημάρχων του Νομού  Άρτας και του δημάρχου Δήμου Ζηρού, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Άρτας, με αντικείμενο την ίδρυση Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων (ΔΚΑΖ). 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γιαμάς "Κανένας Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν υπήρξε τσοπάνης"


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  αναπτυξιακού χαρακτήρα για το Λιμάνι μας με θλίψη άκουσα κάποιους που υπηρέτησαν κομματικούς θεσμούς, Νομαρχιακά συμβούλια, υποψήφιοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι Βουλευτές να καταφέρονται με απαράδεκτο τρόπο για τους διατελέσαντες Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου.

Τα Lidl ζητούν στην Πρέβεζα, Πωλητή/Ταμία για ημιαπασχόληση


Τα Lidl ζητούν στην Πρέβεζα Πωλητή/Ταμία για ημιαπασχόληση. Όποιος προσληφθεί θα αναλάβει ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της αποθήκης και την προετοιμασία των απογραφών. Θα φροντίζει για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολείται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. Θα εργάζεται με μερική απασχόληση, αναλαμβάνοντας βάρδιες. Η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλόμορφη εργασία με ελκυστικές αποδοχές και παροχές, όπως επιπρόσθετη ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Θα εργάζεστε σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, 4 περίπου
εβδομάδων, σας παρέχονται όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη θέση, ώστε να ενσωματωθείτε στη φιλοσοφία της εταιρίας μας, ακόμη και αν δε διαθέτετε σχετική εμπειρία. Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος, κάντε κλικ εδώ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νίτσας " Η Βαρτελάτου πήγε, είδε και απήλθε"


Ο συνδυασμός ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Γεώργιος Νίτσας προσωπικά επικροτεί  την προσπάθεια και την πρωτοβουλία  του Τ.Ε.Ε., η οποία αφορούσε στο  Λιμάνι της Πρέβεζας και τις εξ αυτού διαφαινόμενες προοπτικές για την πόλη και το Δήμο. Κάθε συγκέντρωση φορέων οδηγεί πάντοτε σε αποτελέσματα, είτε αυτά είναι καλά, είτε όχι. 

Μια ευτυχής  υπό άλλες συνθήκες συγκυρία, στην περίπτωσή μας  - δυστυχώς – δεν  έχει παράγει τους ανάλογους καρπούς. Η κυρία Παρθενία Καζάκου, καθ’ όλα  της αποδοχής του κυρίου Δημάρχου, αφού της έχουν παραδοθεί δύο θέσεις – και αυτής του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού μας Ταμείου, ουδαμώς συμμετείχε σε αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτά με δεδομένο το ότι την τοπική κοινωνία, την οποία υποτίθεται ότι αφουγκράζεται το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο, την απασχολούν μία και πλέον δεκαετία τα ζητήματα της πρόσοψης της πόλης: το λιμάνι (εμπορικό, μαρίνα, αλιευτικό καταφύγιο) και το μέτωπο της παραλίας.

Θεωρούμε κατά κάποιον τρόπο προκλητική τη στάση του κυρίου Δημάρχου, ο οποίος  παρακολουθούσε, υποτίθεται, την πορεία των πραγμάτων σε κεντρικό επίπεδο. Πρέπει κάθε πολίτης να γνωρίζει εδώ ότι μετά το Μάιο 2014 η κεντρική πολιτική σκηνή «αποσύρεται» από τα Δημοτικά. Τα αφήνει στα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.

Εδώ και δεκαοχτώ μήνες, από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε η μεταφορά του λιμενικού ταμείου, η αδιαφορία ή η αδυναμία ελέγχου  των περιστάσεων και των αποφάσεων  είναι  πρόδηλη.

Η Δημοτική Αρχή φρονούμε ότι  είχε υπεύθυνο για την υλοποίηση  της μεταφοράς. Ποιος ήταν αυτός, άραγε; 

Ένα είναι το προφανές: Είτε δηλαδή παρακολουθούσε τα θέματα master plan – μαρίνα ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είτε όχι. Σχετικά με το master plan η μελέτη πληρώθηκε 250.000 ευρω και ομόφωνα εδώ και χρόνια (2009) αποφασίσαμε, Δημοτικό συμβούλιο, νομαρχιακό συμβούλιο και περιφερειακό συμβούλιο την παραλαβή με την εναλλακτική πρόταση 2.

Όμως η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ έχει αποφασίσει από έτους τη εναλλακτική λύση Α’ και όχι την προταθείσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έγγραφο που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 8216/115/12.

Η Δημοτική Σύμβουλός κα Βαρτελάτου παραβρίσκονταν ως συνεργάτης του προέδρου της επιτροπής κ. Μουντζούρη.

Καθένας, όχι μόνον ο Συνδυασμός, μπορεί να απευθύνει τη δημόσια ερώτηση: Είχε ενημερώσει τον δήμαρχο Πρέβεζας για την συνεδρίαση της επιτροπής σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμένων, ή όχι;

Στην  σύσκεψη του Τ.Ε.Ε  η εν λόγω συνεργάτης του κυρίου Δημάρχου υποστήριξε  ότι κακώς  δεν υπήρχε κάποιος να στηρίξει την πρόταση της τοπικής κοινωνίας στην συνεδρίαση, μετακυλίοντας το βάρος της ευθύνης.

Ποιος έπρεπε να είναι αυτός, κατά τη γνώμη και την άποψη  του κυρίου Δημοτικού Άρχοντα;

Είχε η κα Βαρτελάτου  ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο για την σύσκεψη, άραγε;

Ρητορική η  ερώτηση, αφού, σε κάθε άλλη περίπτωση, η Δημοτική Σύμβουλος «πήγε, είδε και απήλθε» πράττοντας αυτοβούλως, κάτι άτοπο και αδύνατον. Δεν είναι δυνατόν να μην πληροφορήθηκε ο κος Δήμαρχος και η κα Πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Τι ενέργειες  έκανε από τότε ο κύριος Δήμαρχος, σε ποιες δράσεις προέβη η κυρία  Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου;
Μια απόφαση  ενάντια στην ομόφωνη απόφαση  όλων των φορέων.

Παράλληλα, να αναφερθεί και τούτο: Στην κυρία Βαρτελάτου θέσαμε μια σειρά από ερωτήματα που, από τις απαντήσεις που θα λάβουμε, αν λάβουμε, θα αποδειχθούν αυτά που λέμε, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή και ο κ. Μπαΐλης προσωπικά δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τόπο μας, όλα στον αυτόματο πιλότο. (ΛΙΜΑΝΙ, Τ.Ε.Ι., ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ, κ.λπ).

Αδράνεια, ανικανότητα  ή  σκοπιμότητα ;
Παράλληλα εμείς, αφού ξεκάθαρα έχουμε ταχθεί υπέρ της  λύσης δυο στο master plan του λιμανιού, καταθέσαμε σαφείς προτάσεις: τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει την μαρίνα με την Κυανή Ακτή και τον Παντοκράτορα όπως και την μαρίνα με την αρχαία Νικόπολη, για να μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο μας. Εμείς πρέπει να οδηγήσουμε τις εξελίξεις, ώστε η Κοινοπραξία να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η μαρίνα χρειάζεται χερσαία υποδομή, κτιριακή και παροχών προς τον επισκέπτη. Αυτός με τη σειρά του θα ανταποδώσει  αφήνοντας στο μέσο επαγγελματία του τουρισμού αυτά που σήμερα πηγαίνουν στη Λευκάδα και όπου αλλού πλησίον μας βρίσκει τις αναγκαίες παροχές που εμείς σήμερα δεν έχουμε.

Υποδομή στη μαρίνα ισούται  με αύξηση των αναπτυξιακών δεικτών  κατά 25-35%. Για εμάς αυτό αποτελεί  προτεραιότητα.

Την σκέψη για  την δημιουργία διαμετακομιστικού  κέντρου  στην  Λ. Ιωαννίνων ή  στην Β.Ι.Π.Ε., για να μην έρχονται τα φορτηγά μέσα στην καρδιά της Πρέβεζας μεταφέροντας τα εμπορεύματα με ηλεκτροκίνητα βαγονέτα σιδηροδρόμου. Το ίδιο το εμπορικό λιμάνι μπορεί και πρέπει να παραλλαχθεί  με φράκτη πρασίνου που θα συμβάλει και περιβαλλοντικά αλλά και αισθητικά για τους Πρεβεζάνους και τους επισκέπτες.

Βλέπουμε οραματικά μια  ενισχυμένη προβλήτα με κιγκλιδώματα ασφαλείας για τους πολίτες μπροστά  από την Πλατεία Ανδρούτσου, έως  και το Μνημείο του Ναύτη, επεκταθείσα  ως και το απαραίτητο επιπρόσθετο  πλάτος των τριών μέτρων, ώστε να αποφύγουμε τυχόν κατακρημνίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα νέο αισθητικά αρτιότατο αρχιτεκτονικό στοιχείο.

Ο Συνδυασμός μας δεν έχει μόνον μομφές, αντιμετωπίζει τα σημεία των καιρών με προοπτική και πολιτική βούληση. Κύριο μέλημά μας η πρόοδος. Κύριο σημείο αναφοράς το λιμάνι. Χωρίς αδιαφορία, χωρίς ανικανότητα, χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Για την Πρέβεζα και  το δημότη της.


                                                          Ο δημοτικός σύμβουλος
                                                                            &
                                                              επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
                                                              <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>
                                                                 ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ