Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο & Αγρινιώτης Ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Έρευνες σε τρία σπίτια μελών της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα από την ασφάλεια με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σημειώθηκαν και δύο συλλήψεις γνωστών στελεχών του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο σπίτι βρέθηκαν τρεις κάλυκες και ένα άδειο κουτί χειροπέδες ενώ συνελήφθη το πρώτο από τα δύο στελέχη βάσει του νόμου περί όπλων.
Στο δεύτερο σπίτι βρέθηκαν πέντε κιλά παράνομος καπνός και συνελήφθη το δεύτερο στέλεχος λόγω παράβασης του τελωνειακού κώδικα.
Στο τρίτο σπίτι δεν βρέθηκε κάτι και έτσι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου.
Φώτο αρχείου

Αγρινιώτης Ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι σταθμός για τα πολιτικά και τα ποινικά χρονικά, όχι μόνον της χώρας μας αλλά και πανευρωπαϊκά. Για πρώτη φορά η ηγεσία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος συλλαμβάνεται και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Προκαλεί το παγκόσμιο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, γι αυτό και πολλά ξένα ΜΜΕ καλύπτουν τις εξελίξεις με τους εδώ ανταποκριτές τους. Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και από νομικής πλευράς, γιατί τίθονται λεπτά νομικά ζητήματα, που η ερμηνεία τους θα αποτελέσει νομολογία.
Είναι μια υπόθεση που θα αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο στην πολιτική και νομική ιστορία που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική για τους ποινικολόγους δικηγόρους. Αυτό ίσως είναι το κίνητρο για τον γνωστό Ποινικολόγο και πολιτευτή της ΝΔ, Παύλο Σαράκη, που ανέλαβε την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη καιΗλία Παναγιώταρο.
Θυμόμαστε όλοι τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις στην τηλεόραση. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «έβαλλαν» σκληρά κατά των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας που ο Παύλος Σαράκης ως στέλεχός της υπεράσπιζε.
Η ζωή όμως έχει ανατροπές κι έτσι ο σκληρός Ηλίας Κασιδιάρης τώρα που βρέθηκε ενώπιον του νόμου κάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο,Παύλο Σαράκη να τον υπερασπιστεί. Κι εκείνος αποδέχτηκε, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του «δικηγόρου των διαβόλων».
Πριν από δύο μήνες αναλάμβανε την υπεράσπιση Τούρκου ακροαριστερού τρομοκράτη που μετέφερε βαρύ οπλισμό με φουσκωτό σκάφος από τη Χίο στην Τουρκία, ενώ τώρα αναλαμβάνει έναν σκληρό ακτιβιστή Εθνικιστή , όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.


ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο κ. Ανατολιωτάκης εξήρε την πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου

Στον εσπερινό της  εορτής του Αγίου Αλκίσωνος, Μητροπολίτη  Νικοπόλεως, στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του Αλκίσωνος, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης το απόγευμα της Παρασκευής. Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Με αφορμή την Ιερά Ακολουθία, παρουσία πλήθος κόσμου, ο κ. Ανατολιωτάκης  εξήρε την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και της προϊσταμένης της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Β. Παπαδοπούλου για την τέλεση του εσπερινού σε έναν ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Ηπείρου, και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 1500 χρόνια.


Μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης: «Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης να τελέσει τον εσπερινό της εορτής , μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε όχι μόνο την πνευματικότητα των λόγων του Ευαγγελίου αλλά και την επιβλητικότητα των δομικών στοιχείων που έχουν απομείνει στο χώρο. Η αρμονία χώρου και πνεύματος, για όσους ήταν εκεί, κατάφερε να δημιουργήσει δεσμούς με την πέτρα και τον ουρανό, τον κτιστό και τον άκτιστο κόσμο, την αρχαιότητα και την σύγχρονη γνώση. Το κήρυγμα του Σεβασμιότατου μας μετέφερε από την σύγχρονη εποχή στους αγώνες των χριστιανών της εποχής εκείνης  και μας ενέπνευσε στην καθημερινή σκληρή μάχη του σήμερα. Η χρήση των χώρων, αρχαιολογικών μνημείων, θεάτρων, βυζαντινών αρχαιοτήτων μπορούν να αναδείξουν την πραγματική αξία τους και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και την καθημερινή ζωή των πολιτών».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νεότερα σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πόλη


Νεότερες πηγές του PrevezaBest ,κάνουν λόγο για την πτώση ενός δένδρου στον οικισμό του Μύτικα ,την άντληση υδάτων σε υπόγειο στην περιοχή Λευκαδίτικων ,για τα οποία περιστατικά έχει επιληφθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη πόλη την τελευταία ώρα Βίντεο


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τους δήμους της Ηπείρου και ειδικότερα την Πρέβεζα, την τελευταία ώρα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest μέχρι αυτή την ώρα στη Πρέβεζα, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Δείτε το σχετικό Βίντεο από το μπουρίνι πριν λίγο

Την φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων «SCOHI 2014» θα υποδεχτούν την Πέμπτη τα Γιάννενα


Η αντίστροφη μέτρηση  ενόψει των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε, όπως και η λαμπαδηδρομία επί  ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει  επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στη ρωσική πόλη «Σότσι», τον ερχόμενο Φεβρουάριο.  Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τώρα - Σοβαρό τροχαίο με έξι τραυματίες


Σοβαρό τροχαίο,σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη διασταύρωση Σκλίβανης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epirusgate,

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 15 λαθρομετανάστες έκρυβε το φορτηγό...


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής,  50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο μπροστινό μέρος του επικαθήμενου, το οποίο αποτελούταν από διπλό τοίχωμα, δεκαπέντε  (15) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας που διενεργεί την  προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Σε επιφυλακή οι δήμοι της Ηπείρου λόγω κακοκαιρίας

Με έκτακτο δελτίο η Ε.Μ.Υ. προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες σε όλη την περιοχή της Ηπείρου  για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη.

Αστραπιαία έδρασε η ομάδα ΔΙΑΣ στη Λευκάδα -Συνελήφθη ανήλικη ρομά καθώς και οι γονείς της


Συνελήφθησαν το Σάββατο (28.09.2013) το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, δύο ημεδαποί ρομά (20χρονος και 15χρονη), για κλοπή.

Συνεχίζει το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής την έρευνα στο σπίτι του Χρ.Παππά στα Γιάννενα


Σβάστικες, πιστόλια και πορτρέτα του Χίτλερ στη μεζονέτα 

Φωτορεπορτάζ


Δύο πιστόλια, σβάστικες, γερμανικά κράνη και φωτογραφίες του Χίτλερ βρήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στο σπίτι του συλληφθέντος «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων.


Πληροφορίες αναφέρουν από τα  δύο πιστόλια , ένα κολτ και ένα δεύτερο από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο μηχανισμός, αναμένεται να...
σταλούν σήμερα στην Αθήνα ,για βαλλιστική εξέταση.Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα...



Τα ειδικά γάντια που φορούσαν  οι άνδρες της ΕΛΑΣ

Εξαιρετική παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας στον Γύρο του Αιτωλικού


Μια εξαιρετική παρουσία είχε ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας, στον  7o Γύρο της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με  συμμετοχή περίπου 300  αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών  από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος, συμμετείχε με  25 άτομα  τα οποία άφησαν τις  καλύτερες εντυπώσεις για την  προσπάθεια  που κατέβαλλαν  καταφέρνοντας  όχι μόνο να τερματίσουν όλοι την  διαδρομή των 12 χιλιομέτρων αλλά να αποσπάσουν  και τρεις διακρίσεις.

Την τρίτη  θέση  στην γενική κατάταξη ανδρών  -και με ελάχιστη διαφορά από τους δύο πρώτους-κατέλαβε ο Ιωάννης  Τσιόκος.

Δεύτερος στην κατηγορία ανδρών 30-39  τερμάτισε  με εξαιρετική εμφάνιση  ο  Ορέστης  Μήτσης ενώ τις διακρίσεις  για τους Πρεβεζάνους αθλητές ολοκλήρωσε καταχειροκροτούμενος  ο Μάρκος  Ιωάννης  αποσπώντας την   τρίτη θέση στην κατηγορία 40-49.

Οι δρομείς  της Πρέβεζας απέδειξαν για μια  ακόμη φορά με την παρουσία τους, ότι κατέχουν μια ιδιαίτερη  θέση στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Ήδη  δε, προετοιμάζουν  τις επόμενες αποστολές  καθώς  και εκδηλώσεις στην Πρέβεζα προκειμένου  να ευαισθητοποιήσουν  κυρίως τους νέους  στην ενασχόλησή τους με τον  αθλητισμό.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής '''Αγιος Βησσαρίων'', τίμησε τον προστάτη της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση



Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, αλλά και φίλων της γενέτειρας πόλης και του Συλλόγου, στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. 


Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοια μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, να συναντιώνται στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και να εορτάζουν την μνήμνη του πολιούχου της πόλης τους.

Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον προστάτη Άγιο της γένετειρας πόλης τους. 

Παρόντες  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, από τα Αμπέλια Αμμοτόπου Άρτας, που τέλειωσε τις Λυκειακές της σπουδές στη Φιλιππιάδα, το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ ΚΑΙ Πρόεδρος της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας γιατρός Ζαχαρίας Καψάλης, που και αυτός τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ, πρώην βουλευτής στην Α' Αθήνας Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, με καταγωγή από την Ροδαυγή Άρτας,  το μέλος της Ελεγχτικής Επιτροπής της ΠΣΕ Χριστόφορος Ευθυμίου, όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά η νέα αποδημική  γενιά  της Φιλιππιάδας. 

Μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασσία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρεκείμενη καφετέρια. 


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κολοβάτσιος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία που δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο στην διενέργεια εκδηλώσεων αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, την δύσκολη αυτή οικονομική και για όλο τον λαό περίοδο. Επιπλέον ενημέρωσε τα μέλη, για την προετοιμασία του Συλλόγου, ενόψει των αρχαιρεσιών που θα διενεργηθούν με την έλευση του νέου χρόνου, αλλά και για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι τέλους του 2013.

Τέλος εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μίλησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που αναφέρθηκε σε ζητήματα της Ηπειρωτικής αποδημίας, στην ανάγκη συσπείρωσης των Ηπειρωτών στους αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, στην διαπίστωση ότι η επιστροφή στην παράδοση λειτουργεί ως αντίδοτο στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και κατέληξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των αποδημικών ηπειρωτικών συλλόγων να στηρίξουν τους πλητώμενους συμπατριώτες μας, πρωτοβουλίες που ήδη έχουν πάρει σάρκα και οστά σε ηπειρωτικούς συλλόγους, μέλη της ΠΣΕ, που λειτουργούν σε δημοτικό επιπεδο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρυντικά και ουσιαστικά, γιατί αρκετοί που έχουν πληγεί από την κρίση βρίσκουν μία ''πηγή'' στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εγκατέλειψε στον πρώτο κιόλας γύρο ο αντίπαλος του Κατσάνου.. Βίντεο


Διεξήχθη ο αγώνας τις 28/9 και ώρα 10:30 το βράδυ στο δημοτικό στάδιο Αγρινίου ανάμεσα στον Πρεβεζάνο αθλητή Χρήστο Κατσάνο  [μαθητής του Μάριου Κατσή } και στον Πατερούδη. 

Ο αγώνας στον οποίο έλαβε μέρος το ανερχόμενο ταλέντο του Kick Boxing Χρήστος Κατσάνος ,έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας για τον επαγγελματικό αγώνα στο "the battle 7" στις 20 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Γιάννη Μουστάκα, όπως σας έχουμε πληροφορήσει {δείτε εδώ}.

Ο αγώνας του Σαββάτου δεν δυσκόλεψε διόλου τον Πρεβεζάνο αθλητή ,αφού στον πρώτο κιόλας γύρο ο αντίπαλος του, εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο νεαρός αθλητής του Μάριου Κατσή δείχνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα ,όμως τόσο ο ίδιος ,όσο και προπονητής του {Κατσάνος ,Κατσής] αντιστοίχως κρατούν χαμηλούς τόνους και μένουν προσηλωμένοι στον αγώνα τις 20ης Οκτωβρίου. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Μεσαΐωνας στο χώρο της υγείας καλά κρατεί. Η υγεία ως πόλος σταθερότητας, ανάπτυξης και μεταρρύθμισης...

Άρθρο του Ξενοφών Καραβίδα, Οικονομολόγος

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΑΣ – Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-2 ,Ναι μεν αλλά... Βίντεο


Διεξήχθη ο αγώνας στο στάδιο Αθανασία Τσουμελέκα  ανάμεσα στον ΠΑΣ Πρέβεζα και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης για την δεύτερη αγωνιστική του Β’ ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. 

Με σκορ 1-2 ο Οικονόμος επικράτησε έναντι της Πρεβεζάνικης ομάδας. Συγκεκριμένα το πρώτο γκολ μπήκε στο 18’ λεπτό από τον Χάμος με δυνατή κεφαλιά έπειτα από χτύπημα κόρνερ. 

Οι παίχτες του ΠΑΣ αντέδρασαν με δύο σουτ στο 22 και στο 23 λεπτό χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της αντιπάλου ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ οι παίχτες του Θωμά Βασιλειάδη άρχισαν να ανεβάζουν στροφές ένα δυνατό χτύπημα σουτ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ στο 66’ λεπτό. 

Για να γίνει το 1-2 τρία λεπτά αργότερα με πλασιέ του Σιδέρη ,έπειτα από στρωμένη μπαλιά του Λαζαρίδη. Στο 80’ λεπτό ο Λαζαρίδης ανετράπη στη περιοχή του Οικονόμου ,δίχως όμως ο διαιτητής να καταλογίσει το πέναλτι και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγο πριν το τέλος και ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίξει για τελευταία φορά ακυρώνει γκολ του Δήμα έπειτα από υπόδειξη της βοηθού και ο κ. Μάντζιος υπέδειξε φάουλ.

*Παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τόσο του φίλαθλου κόσμου όσο και των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΣ Πρέβεζα για την μη υπόδειξη πέναλτι στο 80' λεπτό , μετά τη λήξη του αγώνα επικράτησε για λίγα λεπτά ένταση ,αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων τα πνεύματα ηρέμησαν, δίχως να καταγραφεί κάποιο συμβάν.



















Δείτε στο Βίντεο τις δηλώσεις του Λαζαρίδη.  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξέσπασμα παραγόντων του ΠΑΣ κατά της Διαιτησίας Βίντεο


Έπειτα τη λήξη του αγώνα για την δεύτερη αγωνιστική του Β’ ομίλου της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Πρέβεζα και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ,τα πνεύματα οξύνθηκαν και παράγοντες της ομάδας ,δήλωσαν την αγανάκτηση τους στο διαιτητικό τρίο για το σκληρό μαρκάρισμα στον Λαζαρίδη στο 80‘λεπτό ,μια φάση για την οποία και ο τελευταίος φίλαθλος εντός γηπέδου,μπόρεσε να διακρίνει την ανατροπή του παίχτη.

Θεσπρωτός έφτασε να γίνει μέχρι Πατριάρχης Κων/πολης!


Θεσπρωτός, από την Πόβλα Φιλιατών, έφτασε να γίνει μέχρι Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για τον Άνθιμο το Ζ΄, τον κατά κόσμο Τσάτσο, που γεννήθηκε στο μικρό (σήμερα, κεφαλοχώρι τότε) Φιλιατιώτικο χωριό το 1828.

Συνελήφθη 53χρονος στα Γιάννενα για εκβιασμό!!!


Ζητούσε 30.000 ευρώ για να μην στείλει ροζ φωτογραφίες στην οικογένειά 59χρονου
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος ενός 59χρονου.Συνελήφθη 53χρονος στα Γιάννενα, ενώ αναζητείται 44χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία», «κλοπής» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».

Ειδικότερα,προηγήθηκε καταγγελία του 59χρονου στην Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα απαιτούσαν από αυτόν εκβιαστικά, από τον Ιούλιο το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να μην...
αποστείλουν στο οικογενειακό του περιβάλλον φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε προσωπικές του στιγμές. 

Το φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με την καταγγελία είχε αφαιρεθεί από το σπίτι του 59χρονου, έπειτα από διάρρηξη που έγινε τον Οκτώβριο του 2011.Από την έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 53χρονος, οικείος του 59χρονου, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας την Πέμπτη στα Ιωάννινα. 

Επίσης προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε ως συνεργό του, 44χρονο ο οποίος αναζητείται.Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή και την οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία πιστόλια, ένα φυσίγγια, πέντε αστυνομικοί ράβδοι, μία ξιφολόγχη, τέσσερα μαχαίρια, 15 κινητά τηλέφωνα και δύο γάντζοι αναρρίχησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του 44χρονου, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής και άλλου ατόμου στην υπόθεση.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Εκμεταλλευτείτε την σημερινή μέρα, μεταβολή του καιρού από αύριο Δευτέρα - Βίντεο


Αναλυτικά στο δελτίο καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη που ακολουθεί:

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 36χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη την 27-09-2013 το βράδυ  στη Γραμμενίτσα Άρτας,  στο  πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (54,48) γραμμαρίων.

Ο 22χρονος Πρεβεζάνος Π. Παπαγεωργίου θα ταξιδέψει στη Ρωσία για μία διάκριση…


Στην Αγιά Πετρούπολη της Ρωσίας θα ταξιδέψει ο 22χρονος Πρεβεζάνος, πρωταθλητής Ελλάδας,Παναγιώτης Παπαγεωργίου για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ομοσπονδίας W.M.M.στις 18 Οκτωβρίου.

"Θεός"... Πήγε να περάσει τα σύνορα... ενώ είχε μέτρο απαγόρευσης και ναρκωτικά

Συνελήφθη την 27-09-2013 αργά το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα και κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

ΑΡΤΑ: "Σουξέ είχαν" οι νεαροί Ρομά στο χώρο της εμποροπανήγυρης


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 82χρονου ημεδαπού,  που έγινε το βράδυ της 27-09-2013 έξω από το χώρο της εμποροπανήγυρης στην πόλη της Άρτας.

ΑΡΤΑ: Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο


Χθες (28-09-2013) το μεσημέρι, στο 73ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Άρτα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος ημεδαπός,  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

Έρευνες και στα Γιάννινα για τον Χρήστο Παππά, ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής…

Εκτενείς έρευνες έκανε τις τελευταίες ώρες και στα Γιάννινα η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης αναζήτησης του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.
Ο Χρήστος Παππάς διαμένει στα Γιάννινα, όπου επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά.
Η έρευνα της Αστυνομίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν ενδελεχής, όμως δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην οργάνωση.
Τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.
Ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων.
Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου, γιος αντιστράτηγου, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.
Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.
Δείγματα... ιδεολογικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.
Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.
«Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.


epiruspost

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκλογές της Κινηματογραφικής λέσχης & Πάρτι στο MEMORIES BAR



Καθώς πλησιάζει η έναρξη των προβολών της χειµερινής περιόδου 2013 – 2014, 

η Κ.Λ.Π. διοργανώνει πάρτι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο bar “Memories” στην οδό 
∆αρδανελίων, µε σκοπό να ξανασυναντηθούµε. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. ∆εν υπάρχει κουπόνι εισόδου. 
Επίσης την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 20:00, θα γίνει στην Λαϊκή Αγορά 
γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Θα γίνει απολογισµός των δράσεων και 

οικονοµικών στοιχείων της Κ.Λ.Π. Από 21:00 έως 21:30 θα κατατεθούν 
υποψηφιότητες για το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο. Από 21:30 έως 22:30 θα διεξαχθούν 
εκλογές για την ανάδειξη νέου ∆ιοικητικού Συµβουλίου. 
Παρακαλείστε να συµµετέχετε, όχι µόνο στην εκλογική διαδικασία αλλά και σαν 
υποψήφιοι για το ∆.Σ. Αν δεν µπορείτε να παρευρεθείτε στην διαδικασία απλά 
τηλεφωνήστε και δηλώστε την υποψηφιότητά σας. ∆ικαίωµα συµµετοχής στις εκλογές 
έχουν όσοι είναι ταµειακά ενήµεροι για το τρέχον έτος για το οποίο η συνδροµή 
ορίστηκε στα 10,00 €. 
Σας ενηµερώνουµε επίσης ότι καταρτίζουµε το πρόγραµµα προβολών της 
χειµερινής περιόδου και είµαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας. Μπορείτε να τις στείλετε 
στο email της Λέσχης: kileprevezas@gmail.com, καθώς και ότι άλλο νοµίζετε ότι θα 
αφορούσε την ΚΛΠ και τον κινηµατογράφο. Φυσικά το πρόγραµµα θα τύχει της 
έγκρισης του νέου ∆.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεσημεριανό Σαββατιάτικο καφεδάκι… Συνωμοσίας ; ; ;

Μεσημεριανό Σαββατιάτικο καφεδάκι επέλεξαν τρεις εξέχοντες πολίτες ,οι οποίοι τυγχάνουν και πολιτευτές αυτού του τόπου με τη στήριξη διαφορετικών κομμάτων ,να συναντηθούν και να απολαύσουν το μεσημεριανό τους καφέ ,όλοι μαζί με θέα τον Αμβρακικό. 

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος αρτινός, που τραυματίστηκε στο Μεσολόγγι!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος αρτινός, που τραυματίστηκε στο Μεσολόγγι!
Είχε πάει με λεωφορείο οπαδών του Παναθηναϊκού, απ’ τα Γιάννενα για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ γυναικών, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

 Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Εντατική νοσηλεύεται ο 22χρονος Αρτινός οπαδός του Παναθηναϊκού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της  υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 22χρονος, τραυματίστηκε όταν οπαδοί του Ολυμπιακού, του πέταξαν από τα γραφεία τους στον δεύτερο όροφο, μια μεγάλη γλάστρα που τον βρήκε στο κεφάλι.
Στο μεταξύ στο λεωφορείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού από τα Γιάννινα που είχαν πάει στο Μεσολόγγι, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα στυλό -πιστόλι και 23 σφαίρες. Ο φίλαθλος αυτός συνελήφθη.

Στο Μεσολόγγι είχαν πάει φίλαθλοι και των δύο ομάδων με λεωφορεία από τα Γιάννινα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.



Μετά την λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού σε πορεία, πηγαίνοντας προς τα λεωφορεία τους, πέρασαν κάτω από τα γραφεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, και οι τελευταίοι,  άρχισαν να πετάνε, πέτρες και γλάστρες, - μια από τις οποίες κτύπησε τον 22χρονο-, κατά των Παναθηναϊκών.

Βλέποντας τον φίλο τους αιμόφυρτο οι "πράσινοι", ανταπέδωσαν και σε λίγα λεπτά στο κέντρο της  πόλης στήθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις αλλά από την Αστυνομία δεν εντοπίστηκε ακόμη αυτός που πέταξε την γλάστρα και έστειλε σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση τον 22χρονο στο νοσοκομείο.

Φώτο αρχείου
gnomiartas


ΠΡΕΒΕΖΑ: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της


Μια ηλικιωμένη γυναίκα 80 χρονών περίπου ,βρέθηκε νεκρή στην οικία της.

Επί ποδός και η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας


Έπειτα τη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ.Μιχαλολιάκου, του Βουλευτή του κόμματος κ.Κασιδιάρη και του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, ειδοποιήθηκαν όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας όπως και της Πρέβεζας, για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων.