Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - Στα χέρια πιάστηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ροπόκης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ .Κατσιπανέλη



Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολούθησαν το περιστατικό το οποίο σας περιγράφουμε Τίποτα δεν προμήνυε η βραδινή συνάντηση των δύο πολιτικών αντρών της τοπικής κοινωνίας των όσων ακολούθησαν στη συνέχεια..

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων



Η Λ.Β. Εφορία και Προιστορικών &Κλασικών  Αρχαιοτήτων,το φιλοζωικο Σωματείο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος για την Ηθική Μεταχείριση των ζώων "Anima" ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συνδιοργανώνουν  εκδήλωση για την Παγκόσμια ημερά των αδέσποτων ζώων την Τετάρτη 3 Απριλίου  και ώρα έναρξης 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ: Διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας στο Σ.Ε.Σ. στις 3 Απριλίου

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας γίνεται γνωστό ότι στις 3/04/2013 ημέρα Τετάρτη και από τις 9:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στο ΣΕΣ. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΣΕΣ  από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά  το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή  και ως πολίτης  ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

epirus tv news

ΑΡΤΑ:Γέμισε το γεφύρι ποδήλατα


Γέμισε το γεφύρι ποδήλαταΆνδρες, γυναίκες και παιδιά… Όλοι με το ποδήλατό τους και στο ιστορικό γεφύρι, όπου έγινε η προγραμματισμένη ποδηλατοδρομία, με συμμετοχή που μπορεί και οι διοργανωτές να μην περίμεναν. Η διαδρομή ήταν απ’ το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ακολούθως στο Λόφο Περάνθης, απ’ όπου θα συνέχιζαν στους Αγίους Αναργύρους και κατάληξη στο κέντρο της Άρτας.
Η μαζική συμμετοχή νέων κυρίως σ’ αυτή την ποδηλατοδρομία, περιέχει το σαφές μήνυμα ότι είναι πολλοί οι λόγοι, που και στην Άρτα, πρέπει να επικαιροποιήσουμε την χρήση του ποδηλάτου και στην καθημερινή μας ζωή για να μην δημιουργούμε επί πλέον προβλήματα.

Και φυσικά πολλοί είναι αυτοί που θα πουν πως τα ραντεβού για ποδηλατοδρομία, θα πρέπει να είναι πιο συχνά…

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Στον… ρυθμό των αναπλάσεων το Πέραμα

Υπογράφηκε από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την έναρξη του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Περάματος. Το έργο είναι ενταγμένο στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 687.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του θα υπάρξει μια αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου.Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ιερόσυλος κλέβει το παγκάρι σε εκκλησία ΒΙΝΤΕΟ



Ούτε ιερό, ούτε όσιο είχε άγνωστος ο οποίος έκλεψε το παγκάρι από εκκλησία σε χωριό της Θεσπρωτίας.
Το περιστατικό συνέβη αρχές Φεβρουαρίου και μάλιστα στις 3 το μεσημέρι.
Όπως βλέπετε στο βίντεο του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr ,  τις κινήσεις του κατέγραψε κλειστό σύστημα παρακολούθησης.

Σάββατο, Μαρτίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μάγεψε η Ελεονώρα Αποστολίδη VIDEO


Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Απελευθέρωσης της Πρέβεζας, διοργανώσε σήμερα 30 Μαρτίου μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελεονώρα Αποστολίδη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας"Ο φόβος δεν πρέπει να περάσει"


Οι εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής οδηγούνται άρδην στον εργασιακό μεσαίωνα. Βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει με όρους πολεμικών συνθηκών. Ο πόλεμος που εξαπολύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, το συνασπισμένο και συντονισμένο μπλοκ εργοδοτών-κυβερνήσεων-ΕΕ και ΔΝΤ αντιμετωπίζεται μόνο με εργατική αντεπίθεση, με ένα μαχητικό, μαζικό και ανατρεπτικό μέτωπο των εργαζόμενων, των άνεργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νοσοκομείο, Λιμάνι, Κοιμητήριο τα θέματα τα οποία ξεχώρισαν απο την χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. VIDEO



 Από τα 52 θέματα της ημερήσιας διάταξης ,3 θέματα κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο των μελών του Δ.Σ. όσο και των πολιτών που παρευρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έδωσαν το αίμα τους οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού


Ευχαριστήρια επιστολή προς το Διοικητή, τους σπουδαστές και το προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, για την προσφορά συνολικά είκοσι (20) φιαλών αίματος από τους σπουδαστές της Σχολής σε αιμοληψία που διενεργήθηκε.

Συγκίνηση και πρωτοβουλίες για την οικογένεια στο Σπάρτο


Η τραγωδία που βιώνει η οικογένεια από το Σπάρτο της Αμφιλοχίας, που από πυρκαγιά έχασε ένα 16χρονο κορίτσι και καταστράφηκε το σπίτι της, συγκλονίζει απλούς ανθρώπους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πάρτι στους συνεταιρισμούς με την επιστροφή ΦΠΑ


Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκκαθαρίσεις που κάνουν οι εφορίες, φθάνουν οι επιστροφές ΦΠΑ που έλαβε παρανόμως, τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός αγροτικών συνεταιρισμών σε όλη τη χώρα. Η παράνομη είσπραξη έγινε με βάση τις πρακτικές ιδιωτών αγροτών οι οποίοι ελάμβαναν από επιτήδειους «εμπόρους» εικονικά τιμολόγια για δήθεν παραγόμενες ποσότητες αγροτικών προϊόντων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού


Κατασχέθηκαν επτά (7) κιλά λαθραίου καπνού σε συσκευασίες, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 17 Απριλιου


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη Σύσκεψη   της Επιτροπής Αγώνα  για την Υγεία στην Πρέβεζα  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  Πρέβεζας.

Βαριές κατηγορίες σε δύο πρώην δημάρχους που… χάριζαν οικόπεδα σε ιδιώτες



Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκονται πλέον δύο πρώην δήμαρχοι της Ηπείρου που διαχειρίστηκαν τον ίδιο Δήμο μέχρι και το 2010. Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης το 2008, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει.

Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2013

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ληστεία σε Ξενοδοχείο


Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ότι σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε στο χώρο υποδοχής ξενοδοχείου στα Ιωάννινα και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από τον 31χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ.

Σχέδια Δράσης Απασχόλησης σε Θεσπρωτία - ΄Αρτα




Με έγγραφο του  Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (υπό προϋποθέσεις), για τη σύμβαση και τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της απασχόλησης στη Θεσπρωτία», προϋπολογισμού 372.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Α.Σ. «Ενδογενής Θεσπρωτική Ανάπτυξη».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτός είναι ο Πολιτισμός μας...



Όσοι επισκέπτονται το πάρκο στην περιοχή του πυροβολικού διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση τους βανδαλισμούς που υφίστανται τόσο τα παγκάκια όσο και το υπόλοιπο τμήμα του πάρκου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Κτηματική Υπηρεσία εξέδωσε Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής για την Διακλαδική Λέσχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


Πρωτόκολλο  Διοικητικής Αποβολής εξέδωσε η Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας Γύρω στις 12 το μεσημέρι ,το οποίο και παράλαβε δικαστικός επιμελητής και το κοινοποίησε στον Διοικητή της 131 Σμηναρχία Μάχης κ. Τσαντίρη.Σύμφωνα με το υπ' αριθμ 324/29-3-2013 πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής της κτηματικής υπηρεσίας Πρέβεζας ,διατάχτηκε η αποβολή απο την  Λέσχη αξιωματικών φρουράς και ζητείται η παράδοση του εν λόγω ακινήτου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιταγή ένταξης στην αγορά εργασίας για ανέργους ως 29 ετών στο Νομό


Θεωρητική Κατάρτιση και πεντάμηνη πρακτική άσκηση για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στο νομό Πρέβεζας.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Θα τους κάνω μήνυση



Άγιο είχε εχθές  οδηγός  που γλύτωσε μετά από πτώση σε λακκούβα δρόμου στην περιοχή της Αμφιλοχίας
Στον δρόμο για Σαρδήνια φτάνοντας στην γέφυρα πριν το χωριό πέφτει μέσα στην λακκούβα και χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έφυγε εκτός δρόμου.
Ευτυχώς δεν έτρεχε πολύ και το αυτοκίνητο σταμάτησε λίγο πριν πέσει μέσα στο ποτάμι των Σαρδηνίων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους



Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 28χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος (τύπου ΒΑΝ) και ο 25χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έξι (06) αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο του φορτίου με αυτοσχέδιο μηχανισμό εξαερισμού, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχολικά Πρωταθλήματα της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων


Το Σάββατο 2 Μαρτίου και Κυριακή 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα τα Σχολικά Πρωταθλήματα της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΣΣΔΕ) για το 2913.

Οι ευθύνες υπήρχαν και τα προβλήματα υπάρχουν. Κάποιοι πρέπει να λάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες..


Ηλίου φαεινότερο είναι το γεγονός ότι  απο την ημέρα που ξέσπασε  η κρίση, ήταν προφανές ότι το πρόβλημα της ύφεσης προερχόταν βασικά από το δημόσιο έλλειμμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Συνελήφθη 35χρονη επιχειρηματίας για χρέη προς το Δημόσιο




Οι οφειλές που εκκρεμούν ανέρχονται στο ποσό των 160.000 ευρώ περίπου
Συνελήφθη, σήμερα (28.03.2013) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας, 35χρονη ημεδαπή επιχειρηματίας, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Διακεκριμένος Ποινικολόγος κ. Β. Καραβίδας αποκλειστικα στο prevezabest



Εξαιτίας της πληθώρας των δελτίων τύπου  που σε καθημερινή βάση καταφθάνουν στο prevezabest, μιλούν για συλλήψεις λαθρομεταναστών ,θελήσαμε να μας κάνει μια εμπειριστατωμένη ανάλυση αυτού του κοινωνικού φαινομένου που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ,ο έγκριτος ποινικολόγος κ. Β.Καραβίδας.Τον κύριο Καραβίδα τον επισκεφτήκαμε στο γραφείο του.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ενημέρωση από μέλη της συντονιστικής κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική

Οι Αλληλέγγυοι  Πρεβεζάνοι πολίτες μαζί με μέλη της συντονιστικής του αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συζήτηση  το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12:00 π.μ στο ρολόι.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Μυστικές" Συναντήσεις εν όψει Δημοτικών Εκλογών


Τον Ιούνιο του 2014 είναι προγραματισμένες οι Δημοτικές Εκλογές,έτσι εν όψει αυτών πολλά περίεργα θα δούμε να συμβούν...

Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο: «Επίκαιρα θέματα Ήπιας Καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον Τουριστικό χώρο».



Ιωάννινα, 28 Μαρτίου 2013 – Εκδήλωση με θέμα: «Επίκαιρα θέματα ήπιας καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον τουριστικό χώρο» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος “Hidden”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai.

Μια βδομάδα κειτεται νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Οικ. Ψαθάκι της Πρέβεζας



Δηλώνω ότι δεν είμαι φανατικός οικολόγος-περιβαλλοντολόγος-φιλόζωος από τους υποκριτές που εμφανίζονται και αντιδρούν εκεί που δεν πρέπει και εκεί που χρειάζονται ψάχνεις να τους βρεις , αλλά είμαι περισσότερο από αυτούς ευαισθητοποιημένος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο στρατός Δεν υπακούει στις επιταγές των Δικαστικών Αρχών



Παρότι εχει κοινοποιηθεί προς τον στρατό ,έγγραφο για διοικητική αποβολή εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδώσει την Λέσχη.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 40χρονος για μη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α.



Συνελήφθη χθες (27-03-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α, συνολικού ποσού (1.501.018,40) ευρώ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ζημιές σε 30 κτίρια στο Μέτσοβο και το Ανήλιο



30 κτίρια στο Μέτσοβο και στο Ανήλιο έχουν υποστεί ζημιές και 7 από αυτά έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια στης επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην περιοχή.

Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν αδειάσει την Λέσχη Αξιωματικών



Γνωστή είναι η προσδοκία των εν ενεργεία και απόστρατων του στρατού  και των  σώματατων  ασφάλειας για την εκμετάλλευση και  χρήση του  κτηρίου της Λέσχης των Αξιωματικών, μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ''ξενοδόχο''.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φωτιά στην περιοχή του Υδραγωγείου ΤΩΡΑ

8:35 κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας για να αντιμετωπίσει για ακόμα μία φορά ένα συχνό φαινόμενο φέτος του χειμώνα ,να "καπνίζει " η καμινάδα.Στο σημείο έχουν μεταβεί αυτή τη στιγμή 2 οχήματα της Π.Υ. με 4 άντρες.Το σπίτι απο το οποίο κλήθηκε η Π.Υ. βρίσκεται στην οδό Μιαούλη

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΚΟΥΡΕΥΕΙ» ΧΡΕΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 65%



Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας έκανε δεκτή αίτηση υπερχρεωμένων δανειοληπτών και προέβη σε γενναίο «κούρεμα» του χρέους τους στις τράπεζες κατά 65% και συγκεκριμένα από το ποσό των 414.766,51 ΕΥΡΩ στο ποσό των 142.806 ΕΥΡΩ διαγράφοντας το υπόλοιπο ποσό του χρέους.

ΠΡΕΒΕΖΑ: 21 ΧΡΟΝΙΑ Β 52 ΕΙΚΟΝΕΣ - VIDEO



 Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, και όπως φαίνεται οι άνθρωποι διαχείρησης του μαγαζιού δεν θα αφήσουν να εξατμιστεί το άρωμα που αναδύει.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ



Ανακοινώνουμε στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας ότι με βάσει την υπ’ αριθμ. 418 / 10 - 12 - 2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας καθορίστηκε το ύψος του τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2013. 

ΑΡΤΑ: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιτίθεται στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Αρταίων στην συνεδρίασή του την 26η  Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άρουν την απαγόρευση αλιείας και διακίνησης οστρακοειδών από την ζώνη παραγωγής μάζωμα



Έχοντας υπόψη :

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων του Νεοχωρίου για την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου




Το Δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου.Ένα απο τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η "Έγκριση εκπόνησης μελετών για την καταλληλότητα χώρου με σκοπό την ίδρυση Νέου Κοιμητηρίου".

ΑΡΤΑ: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις



Στα πλαίσια του έργου  «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας – Τζαβέλλα – Πύρρου» προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν των οδών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: "Γυαλιά καρφιά" σε χώρο στάθμευσης συνεργείου αυτοκινήτων


Συνελήφθη χθες (26-03-2013) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αύξησε τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Με τις εκλογές για τα νέα όργανα της ΓΣΕΕ (Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Γενικό Συμβούλιο), οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί και τέλειωσαν το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλοπή σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης



Καταγγέλθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης στο Νησί Ιωαννίνων.

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

Η περίοδος της νηστείας(Σαρακοστή) και τα διατροφικά οφέλη της



Βρισκόμαστε πλέον  στην δεύτερη εβδομάδα της Σαρακοστής , η οποία ξεκίνησε επίσημα την περασμένη Δευτέρα(καθαρά). Αυτές τις μέρες αρκετός είναι ο κόσμος ο οποίος θα προσπαθήσει να τηρήσει τις θρησκευτικές μας παραδόσεις , απέχοντας διατροφικά από τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα , όπως το κρέας , τα πουλερικά , τα αλλαντικά , το γάλα , τα τυριά , το γιαούρτι , το ψάρι , τα αυγά κ.α. . Τι συμβαίνει διατροφικά όμως με τη νηστεία; Θερμιδικά , η διατροφή κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας , όταν ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο .

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νέο Δ.Σ. για την Ε.Ν.Α.



Έπειτα απο τις εκλογές που διεξήχθησαν την 24η Μαρτίου,προέκυψε νέο διοικητικό συμβούλιο για την Ένωση Νέων Αγροτών.Τα νέα μέλη που απαρτίζουν πλέον το Δ. Σ. της Ε.Ν.Α. είναι

ΑΡΤΑ: Ηλεκτροκλοπές και διακοπές ρεύματος


Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης μαζικά σε καταστήματα στο κέντρο της Άρτας προβαίνει τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ, ύστερα από καταγγελίες για ομαδική κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Ελεονώρα Αποστολίδη σε ένα «αποχαιρετιστήριο» ρεσιτάλ πιάνου


 Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Απελευθέρωσης της Πρέβεζας, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με συναυλίες, ρεσιτάλ και σεμινάρια, νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Προτάσεις του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για την Αγροτική Αναγέννηση και Ανάπτυξη


Τις προτάσεις για την Αγροτική Αναγέννηση και Ανάπτυξη, που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που έγινε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, με θέμα: Η πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, διαβίβασε εγγράφως προς τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, αλλά και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.