Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

Το 16χρονο κορίτσι από την Πρέβεζα που σαρώνει στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ονομάζεται Ευαγγελία Παναγιωτίδη


Συνέντευξη παραχώρησε στο PrevezaBest, η 16χρονη μαθήτρια της δευτέρας λυκείου Ευαγγελία Παναγιωτίδη, κόρη του νυν προπονητή ΠΑΣ Πρέβεζα, η οποία αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας αλλά φορά και την φανέλα της Εθνικής Κορασίδων.





Ερώτηση 1)Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και τι σε τράβηξε σε αυτό?

Απάντηση: Από τα πέντε μου χρόνια άρχισα ναι παίζω ποδόσφαιρο σε ακαδημία με αγόρια και μέχρι τώρα στα δεκαέξι μου συνεχίζω, αλλά τώρα σε μια γυναικεία ομάδα. Αυτό που με τράβηξε είναι ο δυναμισμός και ο ''τσαμπουκάς'' που επικρατεί μέσα στο παιχνίδι.

Ερώτηση 2)Πώς το επέλεξες το ποδόσφαιρο για άθληση μιας και είναι κατ'εξοχήν αντρικό άθλημα? 

Απάντηση: Μπορεί το ποδόσφαιρο κατ'εξοχήν ναι είναι αντρικό άθλημα αλλά κάθε φορά που παίζω με αναζωογονεί. Θεωρείται σχετικά δύσκολο άθλημα για τις γυναίκες, εμένα μου φαίνεται εύκολο και ευχάριστο. Είναι κατ'εξοχήν αντρικό άθλημα διότι δεν έχει αναπτυχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο και δεν είναι γνωστό, ώστε ναι υπάρχει η κατάλληλη ανταπόκριση. Ωστόσο έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, και να υπάρχει ενδιαφέρον. 

Ερώτηση 3)Πώς σε αντιμετωπίζουν τα αγόρια στο σχολείο? 

Απάντηση: Τα αγόρια στο σχολείο έχουν συνηθίσει με την ιδέα και με έχουν αποδεχτεί. Δεν με αντιμετωπίζουν διαφορετικά αλλά ισάξια. Πολλές είναι και οι φορές που με προσκαλούν να παίξω μαζί τους. 

Ερώτηση 4)Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν αγωνίζεσαι στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Πες μας λίγα λόγια.

Απάντηση: Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν, μόνο με νίκες και βγήκαμε πρωταθλήτριες στην Γ' Εθνική. Τώρα βρισκόμαστε στην Β' Εθνική με περισσότερες απαιτήσεις και σαφώς ποιο δύσκολα παιχνίδια. Ευελπιστούμε να έχουμε και φέτος μια καλή πορεία. Ο προπονητής της ομάδας είναι ο Χρήστος Κίστης .Θα ήθελα προσωπικά να τον ευχαριστήσω διότι όλο το καλοκαίρι μου έκανε ατομικές προπονήσεις για να πετύχω κάποιους από τους στόχους μου.

Ερώτηση 5)Εκτός από την γυναικεία ομάδα του Θεσπρωτού αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Εθνικής Κορασίδων. Πόσο καιρό έχεις συμπεριληφθεί? Πότε έγινε η επιλογή αυτή? Πόσες συμμετοχές έχεις με την φανέλα της Εθνικής και πες μας λίγα λόγια για το κλίμα, τον τρόπο προπόνησης και για τους προπονητές της Εθνικής?

Απάντηση: Έχω αγωνιστεί και με τα χρώματα της Εθνικής Κορασίδων. Έχω συμπεριληφθεί εδώ και ένα χρόνο, η επιλογή έγινε τον Δεκέμβρη.Με την φανέλα της Εθνικής έχω δύο επίσημες συμμετοχές. Η μία ήταν στα προκριματικά για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα στην Δανία όπου περάσαμε και η δεύτερη φάση που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Έχω πάρει μέρος και σε φιλικά παιχνίδια στην Σερβία. Ο τρόπος προπόνησης είναι λίγο ποίο πιεστικός και απαιτητικός. Υπάρχει καλό κλίμα και καλή συνεργασία με τους προπονητές.

Ερώτηση 6)Πώς συνδυάζεις τις σχολικές υποχρεώσεις με τον πρωταθλητισμό που κάνεις? 

Απάντηση: Προσπαθώ να συνδυάζω τις σχολικές υποχρεώσεις με τον πρωταθλητισμό που κάνω, εξίσου το ίδιο. Σαφώς είναι δύσκολο και πόσο μάλλον τώρα που σε μισό χρόνο μπαίνω στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες. 

Ερώτηση 7) Τα σχέδια σου για το μέλλον της καριέρα σου ;  και σπουδές ή ποδόσφαιρο? 

Απάντηση: Θα ήθελα να περάσω γυμναστική ακαδημία και συγκεκριμένα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι να δημιουργήσω ακαδημία ποδοσφαίρου γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά αλλά κυρίως να διδάσκω αυτή την ''τέχνη''. Στο μέλλον θέλω να συνδυάσω σπουδές και ποδόσφαιρο. Πρώτα ν'αποκατασταθώ επαγγελματικά αλλά και να παίξω ποδόσφαιρο σε μια μεγάλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου