Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Βασίλη Ιωάννου στο PrevezaBest


ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ομολογώ , ότι προσπαθούσα από καιρό , ίσως και πριν το καλοκαίρι , να καταφέρω τον Βασίλη Ιωάννου να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη ,  αλλά κάθε φορά με απέφευγε ευγενικά,  παραπέμποντας την στο μέλλον .

Ο λόγος δεν ήταν φυσικά ότι ο πρώην Νομάρχης δεν ήθελε να απαντήσει σε «δύσκολες» ερωτήσεις μας , ούτε αρνιόταν να σχολιάσει θέματα που του θέταμε, αλλά γιατί όπως  ο ίδιος μας απαντούσε χαρακτηριστικά «στις δύσκολες εποχές που ζούμε , αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο και ωφέλιμο να πεις , καλύτερα να σιωπάς».

Τελικά  όμως  και αφού πέρασε αρκετός καιρός τα καταφέραμε .

Η ευκαιρία μας δόθηκε με την πρωτοβουλία  για την ανασυγκρότηση της  Κεντροαριστεράς.

Σήμερα λοιπόν έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Preveza best τον Βασίλη Ιωάννου, πρώην Νομάρχη Πρέβεζας και εκλεγμένο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ , στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Ο κ. Ιωάννου απαντά σε ερωτήσεις που του υποβάλαμε , που αφορούν τόσο την επικαιρότητα , όσο και την γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Κύριε Ιωάννου , είναι χαρά μας που σας φιλοξενούμε στο PrevezaBest.
Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα , αποφεύγετε συστηματικά τη δημοσιότητα και δίνεται την εντύπωση ότι προσπαθείτε να αποστασιοποιηθείτε από τα  πολιτικά δρώμενα.
Είναι σωστή η εκτίμησή μας;

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την ενδιαφέρουσα συνομιλία την οποία είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και να ευχηθώ , έστω και με καθυστέρηση , κάθε επιτυχία στο PrevezBest.

Είναι αλήθεια  , ότι μετά τις  εκλογές του 2012 και πολύ περισσότερο  μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ , αποφεύγω τις δηλώσεις ενώ έχω αραιώσει και την συμμετοχή μου σε  κομματικές και πολιτικές διαδικασίες .

Οι βασικοί λόγοι είναι η απογοήτευση που νοιώθω μ’ αυτά που συμβαίνουν ,οι σοβαρές διαφωνίες που έχω  με επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ , αλλά και η διαπίστωση ότι οι θέσεις , οι απόψεις και οι ανησυχίες που κατά καιρούς έχω εκφράσει δεν βρίσκουν καμιά ανταπόκριση .

Έκρινα λοιπόν ότι είναι καλύτερα « να αποσυρθώ από την ενεργό δράση» και αν ποτέ  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι ελπιδοφόρο , εδώ είμαστε να βοηθήσουμε .

Άλλωστε στη ζωή υπάρχουν και  άλλα ενδιαφέροντα εκτός από την  ενασχόληση με την πολιτική.

Απ’ ότι γνωρίζω , οι αντιρρήσεις σας εστιάζονταν κυρίως στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.
Υπάρχουν και άλλα  θέματα που έχετε εκφράσει διαφωνίες;

Πράγματι η βασική μου αντίθεση και διαφωνία έχει να κάνει με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση Σαμαρά  και μάλιστα χωρίς καμιά προγραμματική  συμφωνία.

Υπάρχουν όμως και μια σειρά  άλλων θεμάτων που είτε αφορούν  την Κυβερνητική πολιτική , αναφέρω  ενδεικτικά τις απολύσεις στο Δημόσιο , το κλείσιμο της ΕΡΤ, την υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας κλπ είτε αφορούν τη γενικότερη στρατηγική και λειτουργία του κόμματος , όπως π.χ. το θέμα των συμμαχιών .

Δεν σας το κρύβω  ότι είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος από τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής πολιτικής και νοιώθω ανήσυχος με αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία

Παρά ταύτα όμως , είστε ένα έμπειρο  και επώνυμο πολιτικό στέλεχος του νομού και δεν έχετε δικαίωμα να « σιωπάτε».
Νομίζω ότι  πολίτες που κατά καιρούς σας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους  , θα ήθελαν να γνωρίζουν τις απόψεις και τις προτάσεις σας σε μια σειρά από θέματα. Έτσι δεν είναι;

Στην πολιτική μου διαδρομή δεν έχω κρύψει ποτέ τις θέσεις και τις προτάσεις μου.

Πάντα έλεγα θαρρετά  τις απόψεις μου , πολλές φορές μάλιστα και με το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Όμως στη  δύσκολη συγκυρία που  βιώνουμε , με τους πολίτες να είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι με τους πολιτικούς και να αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως είναι η ανεργία , η φτώχεια , η ανέχεια , νομίζω ότι αν δεν έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο και ωφέλιμο καλύτερα να σιωπούμε.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα  οι νέοι έχουν κουραστεί να ακούνε μόνο διαπιστώσεις χωρίς να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για τα καθημερινά τους προβλήματα .
Θέλοντας να προετοιμαστώ για τη συνομιλία, διάβασα αρκετές συνεντεύξεις και δηλώσεις που έχετε κάνει τα τελευταία 3-4 χρόνια .
Πολύ πριν τις εκλογές  , προειδοποιούσατε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει πολιτική, κινδυνεύει να ηττηθεί εκλογικά και να κλείσει τον πολιτικό του κύκλο και νομίζω ότι δικαιώνεστε.
Σε  πιο πρόσφατες δηλώσεις σας , διαπιστώνετε ότι το ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική που ακολουθεί δεν πρόκειται να ανακάμψει και θεωρείτε μόνη ελπίδα για τη Δημοκρατική παράταξη είναι η ανασυγκρότηση και ενότητα της Κεντροαριστεράς.
Αλήθεια τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ;

Έχετε δίκιο, σε σχέση με παλιότερες δηλώσεις μου , για τις οποίες δυστυχώς δικαιώνομαι .

Σήμερα είναι κοινό μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ , δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει τον εκφραστή της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης , όπως συνέβαινε για 4 ολόκληρες δεκαετίες.

Τα αίτια είναι πολλά και  θέλουν πολύ χρόνο για να αναλυθούν.

Άλλωστε αυτό που εγώ και κάποιοι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ , εκφράζουμε ως άποψη εδώ και πολύ καιρό ,  το επιβεβαιώνουν και το  καταγράφουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης , οι οποίες καταλήγουν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ανάμεσα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ , υπάρχει ένας ζωτικός πολιτικός  χώρος τον οποίο και δεν μπορούν  για διάφορους λόγους να εκφράσουν , ούτε το ΠΑΣΟΚ , ούτε και η ΔΗΜΑΡ.

Με άλλα λόγια ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που δεν εκφράζονται από τα υπάρχοντα κόμματα.

Αυτή  η κοινή πλέον διαπίστωση , καθιστά εδώ και πολύ καιρό αναγκαία  την πολιτική  σύγκλιση και ανασυγκρότηση της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης , ώστε να δημιουργηθεί ένας τρίτος ισχυρός πολιτικός πόλος , ο οποίος θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό και παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή .

Από όσα μου λέτε μπορώ  να προβλέψω ότι προσυπογράφεται την πρόσφατη διακήρυξη των 58 «προσωπικοτήτων»;

Νομίζω με όσα προανέφερα έχετε ήδη θετική απάντηση στο ερώτημά σας.
Πράγματι η πρωτοβουλία των 58 , είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και μπορεί με σωστούς χειρισμούς να αποτελέσει την αφορμή και την αφετηρία να ανοίξει ένας ουσιαστικός δημόσιος διάλογος στην κοινωνία , που θα καταλήγει σύντομα στην επαναθεμελίωση και αναγέννηση της Μεταρρυθμιστικής και υπεύθυνης  Κεντροαριστεράς.
Επιτέλους μετά από αρκετή κυοφορία . ανοίγει μια πόρτα.

Ελπίζω με ευθύνη κάποιων , να μη κλείσει σύντομα , γιατί αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες και για το μέλλον της Δημοκρατικής παράταξης αλλά και για τη χώρα.

Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις ή μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ αυτή η θετική , όπως την χαρακτηρίσατε , πρωτοβουλία κινδυνεύει με ναυάγιο;

Η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την ανταπόκριση που αυτή η διακήρυξη  θα βρει στην κοινωνία και δευτερευόντως από την αρχική στάση των κομμάτων.

Θεωρώ βιαστική την απόφαση της  ΔΗΜΑΡ  , την οποία ελπίζω σύντομα να αναθεωρήσει , και το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι τα κόμματα πολλές φορές αποφασίζουν με βάση εσωτερικούς συσχετισμούς αλλά και τις εκάστοτε πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι αν οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας καταφέρουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα» και θα καταφέρουν να καταθέσουν σύντομα μια διακριτή πολιτική πρόταση που θα απαντά αξιόπιστα στις προκλήσεις της εποχής ,τότε ναι μπορεί να έχει προοπτική .
Δεν θα πρέπει όμως να βιαστούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα.
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και επιμονή, γιατί η πορεία δεν προβλέπεται εύκολη.
Άλλωστε ,όπως ήδη διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πολλοί που …περιμένουν στη γωνία.

Διάβασα ότι  αυτή η  πρωτοβουλία πρόκειται να επεκταθεί και στην περιφέρεια.
Σκοπεύετε να αναλάβετε κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο  στη συλλογή υπογραφών ή στην
οργάνωση κάποιας εκδήλωσης , ώστε  η πολιτική αυτή κίνηση να βρει ανταπόκριση και στο νομό μας;

Απ’  ότι διάβασα , γιατί δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση , είναι στο σχεδιασμό της κίνησης να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και να δημιουργηθούν τοπικές ομάδες πρωτοβουλίας , ώστε σιγά –σιγά η κίνηση να αποκτήσει ερείσματα και στην Περιφέρεια..
Και νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Όμως πιστεύω ότι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης, θα πρέπει εκτός των άλλων να στοχεύει και σε μια  βαθιά ανανέωση του πολιτικού προσωπικού .

Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι σωστό να βγούμε μπροστά , πάλι οι ίδιοι άνθρωποι.
Σ’ αυτή  την προσπάθεια οφείλουν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο νέοι άνθρωποι , με γνώσεις , διάθεση και φρεσκάδα .

Άτομα που δεν  θα βαρύνονται από πολιτικές νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.

Η δικιά μας γενιά βεβαίως  και πρέπει να δώσει το δυναμικό παρόν  , όμως πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα να είμαστε  « στα μετόπισθεν».

Κύριε Ιωάννου , να περάσουμε αν δεν έχετε αντίρρηση και σε ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.
Υπηρετήσατε για  12χρόνια την Αυτοδιοίκηση , διατελέσατε μέλος του ΔΣ της ΕΝΑΕ αλλά  και στέλεχος του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια .
Μα λίγα λόγια γνωρίζετε τις ανάγκες και τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης , όσο λίγοι.
Δεν θα ξεχάσω μάλιστα , πριν από ένα και πλέον χρόνο , όταν Δήμαρχοι του νομού δήλωναν σχεδόν βέβαιοι για παράταση της θητείας τους , σας είχα ζητήσει τη γνώμη για το θέμα και μου είχατε απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα «ότι οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Μάιο του2014» και αποδείχθηκε «ότι κάτι ξέρατε».
Σήμερα λοιπόν , 3 χρόνια μετά την αποχώρησή σας από τη Νομαρχία , πως βλέπετε την κατάσταση στη Αυτοδιοίκηση;

Είναι κοινό μυστικό ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Δεν είναι μόνο οι σημαντικές περικοπές στους πόρους, η γραφειοκρατία που δυσκολεύει την άσκηση των καθηκόντων , η μείωση του προσωπικού , είναι και η προσπάθεια κάποιων που δεν πίστεψαν ποτέ στην Αποκέντρωση ,να αφαιρέσουν από το θεσμό βασικές αρμοδιότητες.

Όλα αυτά είναι λογικό να μην επιτρέπουν στην Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Τα παραπάνω όμως υπαρκτά προβλήματα , δεν μπορεί να αποτελούν για κάποιους το άλλοθι για απραξία και για μονότονες δηλώσεις του τύπου « έχω χρέη …, δεν μου δίνουν χρήματα…  ,δεν μπορώ να κάνω τίποτα…».

Αυτές οι συμπεριφορές   και πρακτικές, αποδεικνύουν πολιτική ανεπάρκεια και λαϊκισμό και δεν βοηθούν το θεσμό να σταθεί στα πόδια του, αντίθετα τον απαξιώνουν περαιτέρω στα μάτια των πολιτών.

Γιατί, κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι πριν αναλάβει δεν γνώριζε σε γενικές γραμμές τι προβλήματα θα συναντούσε.

Σας διαβεβαιώνω ότι  όλοι γνωρίζαμε ακόμη και πριν από το 2010, και τις δυσκολίες που θα υπήρχαν στην αρχική εφαρμογή του Καλλικράτη , και αν υπήρχαν χρέη , αλλά και ότι θα γίνουν σημαντικές περικοπές στα κονδύλια , λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Δεν μπορούν λοιπόν κάποιοι μονίμως να διαμαρτύρονται ,δεν θέλω όμως προς το παρόν να επεκταθώ στο θέμα , γιατί μπορεί να βγάλω … «κακίες».

Συμφωνείτε με την  εξαγγελία του αρμόδιου Υπουργού για  την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Δημοτικές εκλογές;

Οι κατά καιρούς εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, άλλοτε για αλλαγή των ορίων του Καλλικράτη , άλλοτε για αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν αποτελούν παρά αποσπασματικές πρωτοβουλίες που υποκρύπτουν σκοπιμότητες .

Συμφωνώ ότι η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη  από ρυθμίσεις οι οποίες θα είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό πλαίσιο με βασικό στόχο να βελτιώνουν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της και να τονίζουν το ρόλο και την προοπτική του θεσμού στις σημερινές συνθήκες .

Με άλλα λόγια , θεωρώ ότι τώρα είναι η ευκαιρία η Κυβέρνηση αντί για επιδίδεται σε «επικοινωνιακούς αιφνιδιασμούς» να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις που ενδυναμώνει το θεσμό και θα κάνουν πράξη την ουσιαστική αποκέντρωση.

Συντάσσομαι απόλυτα με όσους πιστεύουν ότι η ανασυγκρότηση της χώρας και η έξοδος από την κρίση  θα πρέπει να γίνει με πρωταγωνιστή την Αυτοδιοίκηση.
Και εδώ νομίζω ότι  το ΠΑΣΟΚ , ως Κυβερνητικός εταίρος ,  έχει μπροστά του «πεδίο δόξης λαμπρό».
Εύχομαι να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να απαιτήσει την ολοκλήρωση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν μας είπατε όμως , πιστεύετε ότι τελικά θ’ αλλάξει ή όχι ο νόμος;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι οι ερχόμενες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα.
Γι’ αυτό , όσοι είναι ενδιαφερόμενοι να μη περιμένουν αλλαγές ,και να προετοιμάζουν τους συνδυασμούς τους με βάση τον νόμο που ισχύει.
Και επίσης θα ήθελα να πω κάτι που έχει σχέση με όσα ακούγονται για δήθεν συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , για τις Περιφέρεις και τους μεγάλους  Δήμους .
Θέλω να πω ότι όλα αυτά αποτελούν σενάρια δημοσιογραφικά και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει μεταξύ των 2 κομμάτων γίνει καμιά συζήτηση για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Κύριε Ιωάννου , επιτρέψτε μου κλείνοντας να σας θέσω και κάποιες προσωπικές ερωτήσεις.
Κατά καιρούς λέγονται και γράφονται πολλά σχετικά με πιθανή υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Και  σας ρωτώ όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον , αλλά γιατί γνωρίζω ότι αρκετοί συμπολίτες  ενδιαφέρονται να μάθουν τι  θα κάνετε.
Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσετε ευθέως στην ερώτηση.
Σκοπεύετε να θέσετε υποψηφιότητα για το Δήμο Πρέβεζας;

Λυπάμαι , γιατί για μια ακόμη φορά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε κάτι , το οποίο το έχω ξεκαθαρίσει από τον Μάιο του 2010 , όταν δηλαδή ακόμη ήμουν Νομάρχης που είχα δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρομαι να γίνω Δήμαρχος.
 Από τότε μέχρι και σήμερα επαναλάμβανα την ίδια θέση, αλλά δυστυχώς το θέμα κατά καιρούς ανακυκλώνεται.

Επαναλαμβάνω λοιπόν για μια ακόμη φορά και εύχομαι να είναι η τελευταία .
Δεν εκδήλωσα ποτέ  και πολύ περισσότερο δεν έχω σήμερα κανένα ενδιαφέρον  να είμαι υποψήφιος για το Δήμο Πρέβεζας. Τελεία και παύλα.

Αυτό βεβαίως  δεν σημαίνει ότι  δεν παρακολουθώ τις διεργασίες που συντελούνται και δεν έχω υπ’ όψη μου  και κάποιες υποψηφιότητες που ακούγονται και για τις οποίες έχω συγκεκριμένοι άποψη.

Θα θέλατε μήπως να σχολιάσετε αυτές τις υποψηφιότητες που ακούγονται;

Σήμερα όχι , δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία.
Σας υπόσχομαι όμως ότι όταν έρθει η ώρα δεν θα αποφύγω την ερώτησή σας.
Και μάλιστα θα αναφερθώ και στο  έργο που κάποιοι έχουν επιδείξει (αν έχουν κάνει κάτι) , να αλλά και στις πρακτικές και συμπεριφορές τους.

Σήμερα όμως και  επειδή όπως προανέφερα , η Αυτοδιοίκηση έχει πλέον αυξημένες απαιτήσεις,  θα ήθελα να δώσω δύο συμβουλές.

Να επιδιωχθούν οι μέγιστες δυνατές  συγκλίσεις και συνεργασίες στη  βάση θέσεων και προτάσεων για  την τοπική ανάπτυξη και όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι πριν την τελική τους απόφαση  να  «μετρήσουν καλά και πολλές φορές το μπόι τους».

Είναι κρίμα για τον τόπο , σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία , που η Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να καταστεί πρωταγωνιστής της Ανασυγκρότησης της χώρας , να μην έχουμε ικανούς ανθρώπους και να  μην είναι αποδεκτοί από την μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών.

Μια ακόμη προσωπική ερώτηση και θα ήθελα να μου απαντήσετε   με το χέρι στην καρδιά.
Σας στοίχισε η απώλεια  της Βουλευτικής έδρας;

Κατ’ αρχάς την έδρα στο νομό  δεν την έχασα εγώ , αλλά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά από 35 χρόνια δεν έχει εκπρόσωπο του νομού στο Κοινοβούλιο .

Το αν αυτό είναι απώλεια  για  νομό , αυτό μπορούν πλέον να το κρίνουν καλύτερα οι πολίτες και όχι εγώ.

Σε ότι με αφορά θα επαναλάβω μία φράση , που είπα στους συνεργάτες μου το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων .

«Μάλλον είμαι τυχερός , μέσα στην ατυχία μου» .
Η φράση αυτή , με βάση και τις εξελίξεις ,πιστεύω ότι δίνει απάντηση στο ερώτημά σας

Πριν κλείσουμε κύριε Ιωάννου θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία.
Γιατί επιλέξατε να γυρίσετε στο σχολείο και δεν επιδιώξατε να «πιάσετε» μια
Κυβερνητική η κρατική θέση; 
Υπήρξατε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , Νομάρχης 8 χρόνια, εκλεγμένος Βουλευτής κλπ γιατί δεν αξιοποιηθήκατε , όπως τόσοι άλλοι;

Γνωρίζουν οι πολίτες του νομού ,ότι μόλις ολοκλήρωσα τη θητεία μου στη Νομαρχία , επέλεξα συνειδητά την επιστροφή μου  στο σχολείο.

Δεν επεδίωξα από τότε  , παρ’ ότι ήταν δεν θα ήταν δύσκολο, να αναλάβω κάποια πολιτική θέση .

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που  με ώθησαν σ’ αυτή την απόφαση , η οποία σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Αφ’ ενός γιατί   δεν  μπορούσα ποτέ να υπηρετήσω μια Κυβερνητική πολιτική με την οποία διαφωνούσα και αφ’ ετέρου γιατί μετά από αρκετά χρόνια μου είχε λείψει  το περιβάλλον του σχολείου και οι μαθητές . 

Τη δέσμευσή μου αυτή την τηρώ με ευλάβεια μέχρι και σήμερα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω ποτέ μετανιώσει γι’ αυτές μου τις επιλογές.

Γιατί κύριε Ανεμοζάλη ,  την πολιτική μου διαδρομή και προσφορά , αλλά κυρίως την δυνατότητα να μπορώ να εκφράζω τις απόψεις μου ελεύθερα , δεν τα εξαργυρώσω με αξιώματα .

Θα μου πείτε ότι κάποιοι   πως  μπορούν και το κάνουν ;
Θα σας απαντήσω , ότι όπως και  στη ζωή , έτσι και  στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Ιωάννου για το χρόνο που μας διαθέσατε.




















1 σχόλιο:

  1. Aρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μακρυά από εμένα το λαϊκίστικο πρόσημο αλλά θα ήθελα μια ανάλυση από τον κύριο Ιωάννου, πρακτική και περιεκτική πως θα αντιμετώπιζε την οικονομική κρίση σε επίπεδο Δήμου ή επίπεδο Nομού;.Ο Δήμος στην παρούσα φάση, πρωτίστως λειτουργεί ως θεματοφύλακας της κοινωνικής προστασίας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.Και αυτό δεν είναι λαϊκισμός αλλά πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή