Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος στην πρώτη γραμμή


Πιστή στο ραντεβού της  με τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου η εκκλησία και συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας. 

Όπως είχε υποσχεθεί κατά τον αγιασμό της περσινής χρονιάς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος το κοινωνικό Φροντιστήριο θα αγκάλιαζε και την φετινή χρονιά όλους τους μαθητές που λόγω της οικονομικής κρίσης οι γονείς αυτών δεν δύναται να εγγράψουν τα τέκνα τους σε ιδιωτικό φροντιστήριο. 



Υπό την σκέπη της Ιερά Μητροπόλεως Πρεβέζης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου ο αγιασμός για την φετινή χρονιά του Κοινωνικού φροντιστηρίου. 


Αφού τελέστηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, πραγματοποίησε ομιλία προς τους μαθητές και τους γονείς, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους που εμπιστεύονται το κοινωνικό φροντιστήριο και το έργο το οποίο επιτελεί ,επιπλέον ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους δασκάλους που προσέρχονται να διδάξουν αφιλοκερδώς τους μαθητές. 

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος του κοινωνικού φροντιστηρίου για τις τάξεις του Γυμνασίου ο κ. Γ.Κατσανάκης και για τις τάξεις του Δημοτικού ο κ. Γ.Παπαδόπουλος. 










Στις ομιλίες τους τόσο ο κ.Κατσανάκης όσο και ο κ. Παπαδόπουλος εξήραν το έργο της τοπικής εκκλησίας που τους δίνει δύναμη και βοήθεια για να επιτελέσουν αυτό το κοινωνικό έργο. 

Μάλιστα ο κ.Κατσανάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και τόνισε πως το Κοινωνικό φροντιστήριο δεν είναι το ζητούμενο, ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε σαν λαός ,έως τότε όμως η εκκλησία δίνει πρώτη το παράδειγμα και εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος όπως ανέφερε το κοινωνικό φροντιστήριο είναι μια ηλιαχτίδα φωτός για τους συνανθρώπους μας  σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου