Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ 17/8



Η δικομματική ακροδεξιά κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) συνεχίζει στην πεπατημένη της μνημονιακής καταστροφής παίρνοντας σκληρά ταξικά μέτρα λιτότητας, µε την ανεργία να καλπάζει και την εξαθλίωση σε πλατιά λαϊκά στρώματα να γίνεται καθημερινότητα, αυτές τις μέρες έχει βάλει για τα καλά στόχο να τελειώσει µια για πάντα µε τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας μόνα εργαλεία τους εκβιασμούς, τους νόμους και την καταστολή, καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια, σε αγαστή συνεργασία µε τη ναζιστική συνηγορία της Χρυσής Αυγής που εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των φτωχών, μεταναστών, των «χωρίς Φωνή». Στόχος τους είναι µια κοινωνία άνευρη, διχασμένη, εξαθλιωμένη και φοβισμένη που θα αδυνατεί να σηκώσει ανάστημα στα σχέδιά τους.

Εμείς, οι νέοι και οι νέες που από την αρχή βρεθήκαμε στο κέντρο της επίθεσης, πρέπει τώρα να πάρουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια µας διεκδικώντας ζωή µε αξιοπρέπεια, στην πρώτη γραμμή ενός μαζικού και ανυποχώρητου κινήματος.

 Όσο και αν προσπαθούν να µας πείσουν ότι ο µόνος δρόμος είναι οι θυσίες για τη σωτηρία των χρεοκοπημένων τραπεζιτών, εμείς απαντάτε ότι το µόνο χρέος της γενιάς µας είναι η ανατροπή. Ο δρόμος για µια κοινωνία όπου οι ανάγκες µας θα βρίσκονται πάνω από τα κέρδη τους. Μια κοινωνία αλληλεγγύης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας, που οραματιζόσαστε.

 Μια κοινωνία που ξεκινάμε να την κάνουμε πράξη στο σήμερα από την γειτονιά μέχρι την παραγωγή, μέσα από αυτο-οργανωµένα εγχειρήματα αλληλεγγύης (κουζίνες, ιατρεία, φαρμακεία κ.α.) και κοινωνικής οικολογίας (κοοπερατίβα, συνεταιρισμοί κ.α.), μέσα από πρωτοβουλίες πραγματικής δημοκρατίας (συνελεύσεις γειτονιών κ.α.) και εξουσίας των από κάτω.

Το φεστιβάλ των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων αυτών που παλεύουν για την ανατροπή στο σήμερα και την κάνουν πράξη. Ένας τόπος ανοιχτής συζήτησης, συντονισμού, αλληλεγγύης, δημιουργίας και πολιτισμού.

Εμπρός για της γενιάς µας την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου